Un científic per cada quatre esportistes

Les cartes de naturalesa són una manera de donar la nacionalitat espanyola per la via ràpida, mitjançant un Reial Decret, a persones estrangeres que posseeixen prou mèrits i es troben en circumstàncies excepcional. És una d’aquelles mesures discrecionals dels governs que són molt poc transparents. Entre tanta burocràcia mai no acabem de saber a qui se li atorga un privilegi tant gran.

Doncs bé, els companys de Fundación Civio, han estudiat a fons les 5.627 nacionalitzacions per decret dels últims 25 anys, i han trobat resultats sorprenents. La gran majoria són descendents de jueus sefardites expulsats d’Espanya pels Reis Catòlics. I la resta són esportistes, membres de la cultura, polítics, víctimes del terrorisme i empresaris. Hi ha trobat pocs científics, un per cada quatre esportistes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s