Canvis a la llista dels millors restaurants del món

El Mirazur, de Menton (França), és el millor restaurant del món, segons la classificació de la llista més prestigiosa de les que es fan i es desfan, The World’s Best Restaurants. La cuina de Mauro Colagreco està inspirada en el mar, les muntanyes i els jardins propis del restaurant, incloent els cítrics emblemàtics de Menton. En segona posició ha quedat Noma, de Copenhaguen, amb característiques típiques de la cuina nòrdica a l’hora d’explorar productes no conservats. En tercera posició figuren el restaurant basc Asador Etxebarri, situat a Axpe, Biscaia, on el xef Victor Arguinzoniz extreu el sabor explosiu d’ingredients aparentment senzills, la majoria dels quals s’estableixen a la graella a través del foc obert. I el quart és el Gaggan, ubicat a Tailàndia, molt influenciat per la cuina de Ferran Adrià, que serveix un menú de 25 o més cursos de mossegades ràpides, moltes de les quals es mengen amb les mans.

El millor de Barcelona
Barcelona es reivindica amb la novena posició del restaurant Disfrutar, al carrer de Villarroel, al cor de l’Eixample. Rere els fogons hi ha tres cuiners: Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch, tots formats a El Bulli. Aquest, però, no és l’únic establiment barceloní premiat ja que Tickets, l’aposta avantguardista d’Albert Adrià, apareix al 20è lloc. Si trobeu a faltar El Celler de Can Roca no és per demèrit de l’establiment. Per donar una oportunitat a d’altres restaurants els guanyadors d’altres anys han quedat exclosos. Tots ells formen part d’una nova categoria: “Els millors dels millors”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s