Catalunya s’omple de banderes blaves

La demarcació amb més banderes blaves és Tarragona, amb 32, seguida de Girona amb 28, Barcelona amb 26, i Terres de l’Ebre amb 11.

Les platges de Barcelona mantenen el nivell en el repartiment de banderes blaves per tot Europa. Barceloneta, Mar Bella, Nova Mar Bella, Bogatell i Sant Sebastià i Sant Miquel s’han guanyat la màxima qualificació, que atorga anualment un tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental. El Port Olímpic també manté la seva bandera, en qualitat de port esportiu.

Catalunya s’ha emportat enguany un total de 120 banderes blaves. 97 són per a platges: 28 a la demarcació de Girona, 26 a Barcelona, 32 a Tarragona i 11 a les Terres de l’Ebre. En total, quatre menys que l’any anterior. Quant als ports esportius, 23 han aconseguit el preuat guardó.

Les millors platges de Catalunya

Girona
Grifeu i platja del Port (Llançà); Port de la Selva; Empúriabrava; Cala Montgó (Torroella de Mongrí); Tamariu, Canadell i Llafranc (Palafrugell); La Fosca (Palamós); D´Es Monestrí, Torre Valentina, Sant Antoni i Cala Cristos-SesTorretes (Sant Antoni de Calonge); Cala Rovira, Platja d’Aro i Sa Conca (Castell-Platja d’Aro); Sant Feliu i Sant Pol (Sant Feliu de Guíxols), La Mar Menuda, Gran de Tossa (Tossa de Mar), Cala Canyelles, Lloret, Fenals, Sa Boadella i Santa Cristina (Lloret de Mar); Blanes, Sabanell i Sant Francesc Cala Bona (Blanes).

Tossa de Mar
Tossa de Mar

Barcelona
Malgrat centre i platja de l’Astillero (Malgrat de Mar), Pescadors i La Riera (Pineda del Mar), Garbí (Calella), Les Barques (Sant Pol de Mar), Canet (Canet de Mar), platja dels Tres Micos (Caldes d´Estrac), Ocata i El Masnou (El Masnou); Cristall (Badalona), Barceloneta, Mar Bella, Nova Mar Bella, Bogatell i Sant Sebastià i Sant Miquel (Barcelona); La Pineda, Lluminetes i platja del Baixador (Castelldefels); Gavà Mar, Sant Sebastià (Sitges), platja d’Adarró, Ribes-Roges, Sant Gervasi i Ibersol (Vilanova i la Geltrú); Llarga (Cubelles).

Barcelona.jpg
Platja de Sant Sebastià

Tarragona
Llevant i Ponent (Cunit), Segur de Calafell, L’Estany-Mas Mel i Calafell (Calafell), Sant salvador, Coma-ruga i Francàs (El Vendrell); Llarga i Costa Daurada (Roda de Berà); Els Muntanyans, Barri Marítim i La Paella (Torredembarra), Altafulla; Tamarit, La Móra, Savinosa, L’Arrabassada (Tarragona); La Pineda (Vila-seca); Llevant i Capellans (Salou); Vilafortuny, La Llosa, Cavet i Prat d’en Forés-Regueral (Cambrils), Pixerota, Cristall, Cala Vianesos-dels Espenyals i Casa dels Lladres (Mont-roig del Camp); La Punta del riu, L’Arenal i Torn (Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant)

Platja Prat den Fores - Cambrils.jpg
Platja Prat de’n Forés, a Cambrils

Terres de l’Ebre
Calafató, Sant Jordi d´Alfama, Cala Forn, Pixavaques i L’Alguer (L’Ametlla de Mar); Cap Roig i Les Avellanes (L’Ampolla); Parc de Garbí i Les Delícies (Sant Carles de la Ràpita): Riumar (Deltebre); Les Cases d’Alcanar-El Marjal (Alcanar).

Sant Jordi a Ametlla de Mar.jpg
Platja de Sant Jordi a l’Ametlla de Mar

Pel que fa als ports esportius, se n’han distingit un total de 23, un més que l’any passat. Del total, 8 se situen a Girona, 9 a Barcelona, 3 a Tarragona i 3 a les Terres de l’Ebre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s