L’obesitat augmenta a les zones rurals

obesitat

Si bé el problema de la obesitat i el sobrepès s’ha considerat sempre més propi de les ciutats que no pas de les zones rurals, un article publicat a Nature constata que més del 55% del augment mundial de l’IMC des de l’any 1980 provindria de les poblacions rurals, en les quals ha augmentat el consum d’aliments de baixa qualitat. La investigació que han dut a terme experts del NCD-RisC, que proporciona dades sobre els factors de risc de malalties no transmissibles (ENCs), analitza més 2.009 estudis d per avaluar els canvis en l’IMC entre 1985 i 2017.

Els resultats han revelat que durant aquests 33 anys, l’IMC ha augmentat una mitjana de 2,0kg/m2 en el cas de les dones i un 2,2kg/m2 en els homes cosa que equival a que cada persona guanyi de 5 a 6 kg de pes. Des de l’any 1985, la mitjana de l’IMC en zones rurals ha augmentat en un 2,1 kg/m2, en el cas de les ciutats l’augment ha sigut d’un 1,3 kg/m2. El líder de l’estudi, Majid Ezzati, de l’Imperial College de Londres, afirma que “la idea actual sobre l’epidèmia d’obesitat a les ciutats no és correcta” i que “l’IMC està creixent en les zones rurals més ràpidament”.

Altres dades que revela l’estudi són les diferencies entre països d’ingressos alts, mitjans i baixos. Mentre que en els països més rics l’IMC ha sigut més alt des de 1985, els investigadors suggereixen que això és resultat dels desavantatges que experimenten els que viuen fora de les ciutats: menys ingressos i nivell educatiu, disponibilitat limitada i aliments saludables més cars.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s