Quina és la teva joguina eròtica ideal?

Tot el que cal saber abans d’iniciar una nova etapa molt satisfactòria en la nostra sexualitat.

Purple vibrator isolated

La història de les joguines eròtiques es remunta molt enrere en el temps: el dildo més antic trobat fins ara –a les coves de Hohl Fels, Alemanya– té uns trenta mil anys! Els primers vibradors per dones, en canvi, van aparèixer com a una eina mèdica per tractar la histèria i, més tard, a primers del segle XX, es van comercialitzar com a accessori per a la salut. Més tard, quan la Associació Americana de Psiquiatria va desmuntar el concepte de histèria, va passar a ser una joguina sexual i va desaparèixer de les botigues.

Entre una cosa i l’altra han passat molts segles i els accessoris sexuals han evolucionat molt d’ençà. Però és ara quan s’han desmuntat falsos mites i ha crescut l’interès: nous materials, nous dissenys, una gran diversificació del tipus de joguines, molta visibilitat i democratització del sector… Així que, si és el teu primer cop adquirint una joguina d’aquesta mena, és fàcil desorientar-se una mica. Aquí van alguns consells per fer una bona tria.

Primer de tot, cal informar-se
Si el món de les joguines eròtiques ens resulta nou és essencial començar a familiaritzar-nos, i per fer-ho cal informar-se bé. Podem acudir als professionals del sector, botigues o webs especialitzades. Un cop decidits, per assegurar-nos que sigui una joguina segura i de qualitat, cal adquirir-la per les mateixes vies.

Quina mena d’estimulació vull?
Hi ha una àmplia gamma de joguines eròtiques i tipus diferents d’estimulació. Per tant, la primera pregunta ha de ser per què vull fer servir la joguina: Per a jocs en solitari? Per a sexualitat compartida?

En general, prejudicis a banda, la majoria de joguines són unisex (dildos, estris per a massatges, vibradors, veles de massatge, lubricants, accessoris…). Però algunes sí que estan dissenyades per a determinats tipus de genitals, com les mànigues masturbadores per a penis, les joguines pel punt G o els estimuladors prostàtics.

També n’hi ha que es poden fer servir a la vegada amb altres persones. Amb una mica d’imaginació hi ha moltes d’elles que es poden fer servir en tots dos casos, però si és la primera joguina que adquirim, el més senzill per iniciar-se és escollir alguna senzilla, que ens cridi l’atenció i que puguem introduir en la nostra vida sexual per experimentar i gaudir.

Més endavant, si ens ve de gust, ja podrem anar provant coses més especialitzades a mesura que anem descobrint què ens fa gaudir i què no.

Materials, ús, conservació
Aquests son altres aspectes a tenir en compte a l’hora de decidir. Sempre és millor escollir materials d’alta qualitat i saber cóm funciona la joguina abans de triar quin model que ens endurem a casa.

També és essencial saber cóm conservar i netejar les joguines tant per poder gaudir amb seguretat com per no escurçar la seva vida útil.

I quan s’acabi, cal que siguem ecològics. Hi ha botigues de joguines eròtiques que les recullen per assegurar-se de que son tractades adequadament.

Eugenia Cames
Psicòloga i Sexòloga

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s