Una aplicació per trobar els millors veïns de la ciutat

Nextdoor posa en contacte els veïns en una xarxa social perquè puguin ajudar-se i cooperar en projectes per al bé comú.

Premis Super Veí Veina (2)

Quatre dels millors veïns de Barcelona ja han rebut un premi per la seva tasca. Es tracta del premi Superveí, impulsat per una nova aplicació mòbil, Nextdoor, que vol promoure la col· laboració entre els ciutadans mitjançant una xarxa social adaptada als barris. Els afortunats són: Marta Altarriba, per posar en marxa una campanya contra la soledat al seu barri; Alexandra Ferrer, que ha impulsat una iniciativa per acabar amb el consum de bosses de plàstic als mercats de la seva zona; Joan Quiles, per reunir a més de 40 veïns per enregistrar un curtmetratge; i Jaume Gaixas, inspirador i promotor de nombroses activitats socials i solidàries en el seu veïnat. Silicon Valley Nextdoor és una aplicació nascuda a Silicon Valley, a San Francisco, pensada per promoure les comunitats.

Es tracta d’una xarxa social per comunicar-se amb les persones que viuen en un mateix entorn. Com si fos un Facebook o un Twitter, però focalitzat en cada barri. Així, s’hi poden trobar persones que volen compartir cotxe, avisos de gent que ha perdut un objecte personal, invitacions a esdeveniments, ofertes i demandes de feina… I, sobretot, els propietaris volen que serveixi per promoure el comerç de proximitat, gràcies a les recomanacions que poden fer els usuaris.

Nextdoor ha entrat a Barcelona via Madrid i ja és present a més de 250 ciutats i pobles a Espanya. A la nostra ciutat funciona actualment en 237 barris. Virtualment arriba a tot arreu però, òbviament, la quantitat i la qualitat d’interaccions depèn de la implicació dels veïns. Allà on n’hi ha de més actius, l’oferta és realment bona i permet fer-nos una idea fins on podria arribar una eina d’aquestes característiques. Projectes socials

L’aplicació ha desenvolupat altres projectes socials amb un èxit significatiu com és el cas de Mi puerta está abierta i Barrios amigos, tots dos per combatre la soledat i molt vinculats a la Fundació Amics de la Gent Gran. També ha apostat per un altre projecte relacionat amb la sostenibilitat i acaba de llançar una plataforma perquè els negocis locals puguin ser presents de manera gratuïta i els veïns puguin ajudar-los a promoure’s. Ambaixadors Si us interessa participar en el desenvolupament del projecte podeu integrar-vos a la xarxa d’ambaixadors de Nextdoor, que són veïns i comerciants especialment actius i capaços de captar usuaris per a l’aplicació i així fer-la cada vegada més útil.

És evident la utilitat d’una aplicació així per als barris però ara cal que els veïns i els comerciants s’impliquin i li treguin partit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s