L’abús de les pantalles a l’estiu provoca addicció

games-722105_1920.jpg

Les vacances estivals suposen un canvi d’hàbits en la rutina dels nens i adolescents, que en moltes ocasions destinen aquest temps lliure a les pantalles. Jugar amb el mòbil, la consola, l’ordinador o la tauleta es converteix en el passatemps principal dels escolars en aquests mesos de l’any en què l’activitat acadèmica s’interromp i aquesta conducta pot propiciar un trastorn addictiu a les pantalles.

Tal com explica Francesc Perendreu, president d’ACENCAS, “en molts casos els nens deixen de fer activitats socials i de tenir contacte personal amb els seus amics, a més de no tenir activitat física, la qual cosa suposa que no cremin les calories que deguessin”. Aquesta falta d’opcions d’oci provoca també el pensament de ruptura: “entren en un món de màgia durant hores i després costa diferenciar el que és real del que és virtual”.

L’accés a les noves tecnologies cada vegada es produeix a una edat més primerenca i el problema és la falta de control sobre els continguts. A més, es crea la necessitat de jugar cada vegada més temps, la qual cosa condueix a una addicció. Per a prevenir-la “el més important és programar activitats i pactar amb ells les hores diàries que poden dedicar als videojocs”. Per a Perendreu: “el més perillós és que s’avorreixin i la responsabilitat del seu entreteniment recaigui en les pantalles”.

Si els pares o l’entorn del nen o adolescent observa comportaments preocupants, com un nerviosisme extrem si no pot jugar o un empipament brusc si li dius passa massa temps jugant, el recomanable és acudir a un especialista que pugui assessorar la família per a atacar el problema

  La Torre De Barcelona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s