Consells per si voleu fer reformes aquest estiu

Cal fer un anàlisi del volum de treball i la seva distribució en el temps per poder fixar un pressupost i una planificació definitiva.

Global Projects

Els barcelonins dediquen una mitjana de 100 dies a la reforma integral del seu habitatge. I és que els projectes integrals tenen una durada d’entre 84 i 130 dies, tot depenent de l’estat inicial de l’habitatge, les característiques que tingui i els desitjos del propietari quant als materials utilitzats. I òbviament, els elements estètics que es vulguin incorporar i la qualitat del mobiliari. Són dades de Global Projects, empresa de construcció i reformes integrals de Barcelona i àrea metropolitana.

El primer pas
Abans de començar les obres, el propietari i l’empresa de reformes han de determinar les necessitats i els objectius. A continuació, s’elabora un pla bàsic on es detallin les diferents obres a realitzar. Després es fa un exhaustiu anàlisi del volum de treball i la seva distribució en el temps per poder fixar un pressupost i una planificació definitiva. L’obra en si mateixa comptarà amb les següents fases: inici de les obres, enderrocs (7-15 dies), construcció de nous envans (10-20 dies), instal· lacions (20-25 dies), falsos sostres, guixos i enrajolats (20-25 dies), paviments (5-10 dies), fusteria (10-20 dies), pintura (10-15 dies) i, finalment, el lliurament d’obra.

Sense pressa
La reforma d’un immoble pot tenir certs handicaps que s’han de ser gestionar en tot moment per l’empresa constructora per garantir el compliment dels terminis i així evitar qualsevol desviament en el pressupost. Alguns dels problemes recurrents són la manca de precisió en el disseny del projecte en el moment d’estudi del pressupost, la presa improvisada de decisions i la contractació d’equips diferents de professionals, cosa que implica l’entesa entre diferents organitzacions. Precisament per això és molt important comptar amb l’assessorament de professionals qualificats des del principi.

La calculadora
Tal i com indiquen des de Global Projects, a la ciutat de Barcelona la inversió mitjana per a la reforma integral d’un habitatge és de 65.000 euros, al voltant de 800 euros/m2 per a la reforma integral de residències amb una superfície de 80m2. A més, el projecte estarà subjecte a un IVA del 10% en el cas de primeres residències i del 21% si és una segona residència. Així doncs, en habitatges de 50m2, el preu mitjà per reforma és de 50.000 euros (1.000/ m2) i en reformes prèmium el preu augmenta fins a partir dels 75.000 euros (1.500/ m2). En el cas d’habitatges de 80m2, el preu mitjà per reforma és de 64.000 euros (800/ m2) i en reformes prèmium el preu augmenta fins a partir de 100.000 euros (1.250/m2). Per últim, en habitatges de 120m2 o més, el preu mitjà per reforma arriba als 84.000 euros (700/m2) i en premium augmenta fins a partir de 144.000 euros (1.200/m2).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s