Sitges es posa postapocalíptic

La 52ena edició del Festival mira cap al fantàstic de 1979 i recupera títols de l’exploitation italiana de ciència ficció.

 

festival sitges.jpg

Sitges 2019 respira pols del desert i ferro oxidat. La propera edició del certamen –que se celebrarà del 3 al 13 d’octubre– celebrarà el 40è aniversari de Mad Max. Salvajes de autopista, de George Miller. Una efemèride que ha inspirat el cartell, una retrospectiva i el llibre oficial del Festival, i que impregnarà Sitges durant onze dies.

El festival també commemorarà els 40 anys d’un títol icònic del cinema de gènere de 1979: Alien, el octavo pasajero, de Ridley Scott, un film que va marcar una època i que continua ben present en l’actualitat, aplegant una legió de fans.

Exploitation italiana
La retrospectiva Apocalypse domani recollirà títols clau de l’exploitation italiana de ciència ficció desenvolupada a finals dels anys 70 com a conseqüència de l’èxit de títols nord-americans, però sobretot de les dues primeres entregues de Mad Max.

Eren productes pensats per al mercat internacional, que en alguns territoris  van assolir un enorme èxit comercial, dirigits per veterans del cinema de gènere italià com Enzo G. Castellari, Joe D’Amato, Sergio Martino, Lucio Fulci  o Luigi Cozzi.

Moltes d’aquestes cintes s’han convertit en títols de culte buscats pels aficionats d’arreu del món.

Fantastic 7
Enguany el Festival repeteix el Fantastic 7, un fòrum destinat a fomentar el talent dins de la indústria del gènere i afavorir la seva connexió amb socis comercials potencials. Fantastic 7 va celebrar la seva primera edició a la passada edició del Festival de Cannes, amb una nombrosa assistència de la indústria del gènere.

Les vies confluents entre les indústries audiovisual i editorial tornaran a coincidir a Sitges de la mà de Taboo’ks, la iniciativa que acosta la literatura i el cinema fantàstic. El programa selecciona d’entre tots els projectes rebuts quatre obres (novel·la, teatre o novel·la gràfica) i un study-case d’un projecte en vies d’adaptació per presentar-los als productors assistents al Festival, amb la finalitat de promoure els acords d’adaptació d’obres literàries a projectes audiovisuals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s