La ciutat aprofita les vacances d’agost per posar-se a punt

A banda de les obres habituals de manteniment destaca la renovació integral de nou quilòmetres de vies de la línia 1 de metro.

Arriba l’estiu i toca fer reformes a la ciutat. Enguany, però, no hi haurà tantes actuacions. Principalment perquè no hi ha eleccions a la vora… En total, n’hi haurà 76 als deu districtes de la ciutat.

En la programació hi ha previstes 31 urbanitzacions que han de servir per millorar la qualitat de l’espai públic i la mobilitat, 8 pavimentacions per garantir la seguretat viària i diverses actuacions per assegurar l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda.

A més, es duran a terme diferents actuacions per millorar la qualitat del servei de metro i ampliar-ne les prestacions. Tot plegat suposarà una inversió municipal de 18,5 milions d’euros.

Metro i Ronda
La renovació de la línia 1 de metro serà l’actuació més important de l’estiu. Consisteix en la renovació integral de la infraestructura amb la modernització de més de 9  uilòmetres de vies, aparells i instal·lacions en el tram que va de l’estació de Clot a Fondo. Entre el 29 de juny i el 30 d’agost restarà sense servei aquest tram.

Una altra actuació important és la cobertura de la Ronda de Dalt. La urbanització del nou espai generat sobre la ronda al costat Llobregat del pont de l’avinguda Jordà, a Horta-Guinardó, i que haurà d’acabar-se al llarg del mes de setembre.

Els túnels de Glòries
Canvi de fase en les obres dels túnels viaris de les Glòries. Es tracta de diferents actuacions previstes en el calendari de construcció dels túnels perquè puguin entrar en funcionament durant el primer trimestre de 2021. Els treballs que comportaran una afectació més important pel que fa a la circulació, es produiran entre el 8 i el 10 d’agost.

Enguany, a banda de les pavimentacions a les rondes, també se’n faran prou dins de la ciutat, un total de 56.5521 metres quadrats de calçada.

Obres als barris
A més, aquest estiu es preveu finalitzar un total de 16 urbanitzacions als barris. Entre les més destacades hi ha la finalització dels voltants de la superilla de Sant Antoni, amb la intervenció al carrer de Tamarit, entre Viladomat i Calàbria i el carrer de Comte Borrell, entre Gran Via i Floridablanca. I els carrers de Comte Borrell, entre Manso i Aldana i el carrer Parlament, entre Viladomat i ronda de Sant Pau. O el final d’obres al carrer Gran de Sant Andreu.

A més d’aquestes 16 actuacions que acaben durant l’estiu se’n preveuen 15 més en les quals es treballarà més intensament durant el període estival, entre les quals n’hi ha una d’alt valor simbòlic, com l’inici de les obres d’urbanització per fer el monument en memòria de l’antiga presó de dones de les Corts..

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s