Escape room modernista a Casa Vicens

casavicens2

De cara al proper curs les escoles de Barcelona, comptaran amb una nova opció per a les sortides escolars. La Casa Vicens (Carolines, 20-22), la primera que va construir Antoni Gaudí, acollirà, des del setembre, activitats educatives a l’entorn de l’arquitectura.

La primera, pensada per a alumnes de Primària, convida la canalla a dissenyar una casa a demanda. Tal com feia Gaudí. Els monitors els posaren reptes agosarats i els nens i nenes hauran de fer els seus projectes amb peces de LEGO®. La segona, dirigida a alumnes de secundària, és Scape Vicens, un escape room, o joc de pistes, en què els nois i noies hauran de descobrir el responsable d’un assassinat. Les dues activitats són una excusa per divertir-se als museus sense deixar d’aprendre. Els coneixements sobre arquitectura i modernisme són l’eina necessària per resoldre els jocs amb èxit.

Divertir-se per aprendre
El programa l’ha desenvolupat l’empresa Adhoc Cultura (especialitzada en la creació de projectes d’innovació i promoció cultural) i la Fundació Bosch i Gimpera. En paraules de Núria Serrat, responsable de la Fundació, es tracta d’un servei educatiu “rigorós acadèmicament i al mateix temps innovador, és una nova manera d’entendre l’educació als museus”.

Vuit escoles ubicades en els districtes de Gràcia i de Sarrià-Sant Gervasi han participat en la prova pilot, que s’ha portat a terme entre els mesos de març i maig d’aquest any i que ha permès validar les dinàmiques i els materials. En total, uns 277 alumnes han participat en alguna de les dues activitats, amb un índex de satisfacció general del 97%.

El nou servei permet connectar la Casa Vicens amb la seva història i el seu entorn i situar-se com una institució de referència en la difusió de l’arquitectura en aquest diàleg entre el seu passat (primera casa realitzada per Antoni Gaudí) i el seu present (rehabilitació de Martínez Lapeña-Torres arquitectes + DAW Office) per a plantejar-se el futur amb solucions arquitectòniques sostenibles.

casavicens1.jpg

A partir d’aquest moment el procés de contractació d’aquestes activitats per al curs 2019-2020 ja és obert a través del correu electrònic escoles@casavicens.org

Casa Vicens és la primera casa realitzada per Antoni Gaudí entre 1883 i 1885. Declarada Patrimoni de la Humanitat UNESCO l’any 2005, és la casa-manifest on un jove Gaudí, amb prou feines 30 anys, va fixar les bases del que seria la seva arquitectura posterior. Ubicada entre Gràcia i Sant Gervasi, va romandre tancada durant molts anys, fins que al 2014 Morabanc va adquirir-la. Després d’unes profundes obres de rehabilitació i restauració, el novembre de 2017 va obrir les portes al públic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s