Els professors de Secundària planten cara a la Generalitat

Els mestres de primària no poden donar classes als nois i noies de Secundària. Així ho ha sentenciat el jutjat Contenciós-Administratiu número 4 de Barcelona, que ha donat la raó al Sindicat Professors de Secundària (aspepc-sps) en la seva demanda contra el Departament d’Educació.

Ara fa un any la Generalitat va habilitar els Mestres de Primària per tal d’impartir docència als Instituts de Secundària, tot adduint problemes de cobertura de substitucions a la borsa de treball en les especialitats de Català, Castellà i Matemàtiques. Com que no hi havia prou funcionaris disponibles habilitava els de primària per cobrir les places vacants.

Inicialment l’administració va defensar que era una mesura transitòria, però els professors van advertir que es tractava d’un pretext per avançar per la via dels fets cap a la consecució d’un cos únic docent. Una intenció que, a banda d’atemptar contra els criteris d’especialitat i titulació propis de la Secundària, era il·legal en virtut de les lleis que regeixen la funció pública en l’ensenyament. Per aturar la mesura van denunciar la Generalitat.

Un any després la Justícia ha deixat sense efecte la maniobra i dóna la raó als mestres. El sindicat aspepc-sps, promotor de la demanda, valora molt positivament la sentència, no solament perquè defensa els drets del cos de docents de Secundària i el professorat interí i substitut, sinó també perquè protegeix la qualitat de l’ensenyament a Secundària, que ha de ser impartit per especialistes en la matèria. El dictamen, a més, és un cop contra el projecte d’instituir un únic cos docent generalista sense especialitat acreditada.    

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s