Els accidents es multipliquen per culpa del Whatsapp

Enviar missatges per WhatsApp al volant és una pràctica de risc que afecta molt més al grup de conductors d’edat més avançada tot i que els joves són els que adopten més conductes de risc.

Segons una investigació realitzada per la Universitat de Granada, contestar un whatsapp mentre es condueix deteriora el rendiment de la conducció i fa augmentar el nombre d’accidents fins a un 134% en conductors majors de 55 anys. La investigació ha analitzat com influeix l’ús d’aquesta aplicació telefònica a la conducció segons l’edat del conductor. A l’estudi han participat 75 conductors que són usuaris habituals de WhatsApp dividits en 4 grups: grup 1 (de 18-24 anys), grup 2 (25-39 anys), grup 3 (40-45 anys) i grup 4 (>55 anys).

Els resultats mostren que la capacitat de conducció empitjora notablement amb la distracció del WhatsApp. L’ús del smartphone afecta l’habilitat dels participants per mantenir una posició correcta del vehicle. De fet, la desviació estàndar de la posició lateral del cotxe al carril augmenta independentment de l’edat del conductor. Per tant, els que condueixen i contesten whatsapps a la vegada surten més cops del carril i, fins i tot, envaeixen el carril contrari.

L’efecte negatiu d’utilitzar el mòvil a l’hora de conduir és evident, segons una de les investigadores de l’estudi, Sonia Ortiz Peregrina, “el número de col·lisions va augmentar per tots els grups d’edat (un 8,3% pel grup 1, un 25% pel grup 2, un 80,5% pel grup 3 i fins a un 134,5% en el cas del grup 4)”. Per tant, escriure missatges de WhatsApp mentre conduïen va afectar molt més al grup de conductors d’edat més avançada. No obstant, els conductors més joves van ser els que van adoptar més conductes de risc al volant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s