Mobilització per defensar els drets dels gossos

Propietaris d’animals surten al carrer per denunciar una persecució i reivindicar més i millors espais per a les mascotes.

Entorn de 500 persones s’han manifestat pels drets dels gossos en una manifestació organitzada per l’Espai Gos Bcn. Molts dels manifestants han acudit acompanyats de les seves mascotes i van fer camí pels carrers de Barcelona sota el lema “Ja n’hi ha prou de prohibicions, les persones amb gossos som Barcelona”. La protesta ha culminat a la plaça Sant Jaume, just davant de l’Ajuntament.

Un dels punts més reivindicats ha sigut que el dret al benestar animal dels gossos quedés reflectit a l’Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d’Animals. D’aquesta manera han defensat que les persones amb gossos no són el problema de la biodiversitat.

La problemàtica dels drets dels animals ja porta cua i és que diversos defensors dels drets dels animals es van mobilitzar també aquest febrer contra la caça amb llebrers a Catalunya. La mobilització va tenir lloc a Plaça de Catalunya, així com a Lleida, Girona i Tarragona. Entre els convocants es trobaven SOS Galgos, una de les associacions més antigues dedicades al rescat i defensa dels llebrers.

Partits com PACMA han demanat canvis en la legislació per impedir així la caça d’aquesta raça i que es prohibeixin, també, les competicions i caceres. En aquesta línia, el Congrés dels Diputats durant el mes de desembre va tramitar un projecte de llei que modifica la legislació actual perquè els animals deixin de ser categoritzats com a objectes. El text definitiu hauria de sortir a principis de març del 2019.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s