La felicitat costa uns 8 milions d’euros

L’Escola de Negocis de Harvard determina que la clau de la felicitat és aconseguir 8 milions d’euros, i fer-ho per mèrits propis

Si bé diuen que els diners no poden comprar la felicitat, la realitat és que sí, que hi ha una quantitat específica amb la qual podríem arribar a la felicitat. Un estudi realitzat pel professor Michael Norton i l’estudiant Grant Donnelly de l’Escola de Negocis de Harvard revela que els milionaris que per si mateixos van aconseguir una fortuna per un valor superior als 8 milions de dòlars són més feliços que la resta de gent rica.

Un altre descobriment és que els milionaris que han aconseguit els diners pels seus propis mèrits són més feliços que els que van heretar la fortuna, segons dades recollides per la CNBC. Entre la informació que publica la cadena, l’estudi de Norton i Donnelly conclou que el més probable és que, entre els milionaris, la riquesa es tradueixi en major felicitat només a nivells molt alts de fortuna i quan aquesta riquesa no s’hereta sinó que es guanya.

Un punt important de l’estudi és que els rics i els pobres viuen la felicitat de maneres diferents. Es van realitzar prop de 4.000 enquestes a milionaris d’arreu del món i hi van col·laborar altres investigadors amb la finalitat de comprendre les formes en que la riquesa afecta la felicitat. Els resultats van ser publicats a la revista Personality and Social Psychology Bulletin sota el títol “La quantitat i la font de la riquesa dels milionaris prediu la seva felicitat”.

En declaracions recollides a la revista, Donnelly afirma que “moltes persones aspiren a obtenir una gran riquesa, i convertir-se en milionari és una referència que s’utilitza per a l’èxit financer”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s