7 llibres per aprendre a ensenyar

Moda reaccionaria

Educació reaccionària?
El professor Jaume Trilla reflexiona sobre com, de forma recurrent, sempre tornen a l’actualitat les demandes d’una educació més dura, més disciplinària. Cada cert temps algú torna a reclamar que se separin nens o nenes o l´’us de uniformes escolars, o fins i tot que la catequesi valgui tant com les matemàtiques . Trilla revisa l’origen i les raons d’aquestes tendències pedagògiques. Ed. Laertes.

Educar sense cridar


Educar sense cridar
Alba Castellví
posa sobre el paper la seva experiència com a mare, educadora i mediadora de conflictes, per facilitar als pares un manual àgil i pràctic sobre la convivència diària amb els fills. Si l’objectiu més gran com a educadors és dotar els fills d’eines que els permetin ser persones lliures i responsables, aquest llibre us donarà unes quantes claus. Mai és tard per construir una relació serena i positiva amb els teus fills. Angel Editorial.

Supermentes


Supermentes
Molts pares viuen amb preocupació la incertesa sobre les capacitats intel·lectuals dels seus fills. Com diferenciar un nen brillant d’un amb altes capacitats? Esther Secanilla ajuda a identificar amb més claredat les altes capacitats i proposa pautes d’actuació concretes des d’una perspectiva interdisciplinària. Una lectura imprescindible per a familiars, educadors, treballadors socials o pedagogs. Ed. Gedisa.

Manual ultravioleta
Manual Ultravioleta
El feminisme és la revolució del segle XXI i la filòsofa Clara Serra ens proposa en aquest llibre un manual bàsic per abordar-lo i desactivar alguns prejudicis. Si tota la nostra societat s’ha d’impregnar del feminisme convé que acudim a l’essència i els valors positius, i que no ens deixem portar per les xarxes socials.   Ediciones B.

 

Tot sobre sexualitatSexualitat
A Tot el que necessites saber sobre sexualitat les professionals del Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats contesten les preguntes que els joves (i no tan joves) s’acostumen a fer sobre el sexe, el plaer, les emocions, les practiques sexuals, les identitats i sobre com tenir cura de nosaltres i de les parelles. La sexualitat plantejada des de la perspectiva dels drets, amb una mirada honesta i integradora que intenta allunyar els tabús, els prejudicis i els estereotips. Ed. Rosa dels Vents.

 

El sueño de sancho
El sueño de Sancho
Una historia irreverent del conflicte entre la ciència i les creences a càrrec de Manuel Lozano Leyva, un dels divulgadors científics més respectats del nostre país. Escrit sense ànim academicista però mostrant una gran erudició i sentit de la divulgació mostra l’origen, el desenvolupament i, sovint, l’extinció de les respostes que la humanitat ha anat donant a les preguntes que més l’interessaven. Editorial Debate.

 

portada_21-llicons-per-al-segle-xxi_yuval-noah-harari_201806041510
XXI
Després que Sàpiens examinés profundament el passat de la humanitat i Homo Deus rumiés sobre la nostra existència en un futur impulsat pel designi intel·ligent, 21 lliçons per al segle XXI se centra en les qüestions més importants del moment present. Yuval Noah Harari desentranya qüestions polítiques, tecnològiques, socials i existencials, i destaca l’impacte que tenen en les vides quotidianes dels éssers humans. Edicions 62.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s