Les noies de 15 anys saben més de finances

L’Educació augmenta la productivitat de les persones i el potencial de creixement econòmic, i en aquesta línia, la formació financera entre els més joves és fonamental. I més encara, quan els joves espanyols suspenen en formació financera en comparació amb la resta dels països de l’OCDE segons l’últim informe PISA.

Curiosament, al nostre país, el tracte amb les finances és quotidià i es produeix a edats molt primerenques. Segons l’estudi que ha dut a terme MetLife en col·laboració amb la Fundació Junior Archievement, “Educació financera: què hem de saber?”, a partir dels 6 anys els nens espanyols ja comencen a estalviar, la qual cosa marca l’inici de la relació dels joves amb les finances familiars i personals.

L’informe ha identificat que a Espanya els nens assumeixen responsabilitats a edats més primerenques que les nenes. No obstant això, l’edat mitjana a la qual els joves accedeixen a mitjans de pagament com les targetes de dèbit o crèdit és gairebé un any i mig inferior entre els nois que entre les noies. En tots els intervals d’edat considerats entre els 6 i els 17 anys, la proporció de noies que disposen de targetes de crèdit o dèbit és sistemàticament inferior.

Malgrat aquestes diferències, les noies demostren un nivell de coneixement financer bàsic superior al dels nois fins als 15 anys. Les nenes són més racionals que els nens en els processos de compra, dedicant amb major freqüència l’hàbit de comparar productes similars abans de decidir, buscar les millors ofertes i valorar entre ingressos i despeses en prendre decisions de despesa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s