Vueling, líder en sancions

La Generalitat sanciona 11 companyies aèries amb un import de més de 530 mil euros en els darrers tres anys.

El Departament d’Empresa i Coneixement, mitjançant l’Agència Catalana del Consum, ha sancionat un total de 11 companyies aèries amb 533.040 euros en els darrers tres anys. Vueling és l’empresa que acumula més sancions amb un total de 307.740 en els últims tres anys, seguida de Ryanair, amb 46.000, American Airlines, que n’acumula 37.600, i EasyJet, que en té 37.200. Entre els principals motius de les sancions destaquen les clàusules i pràctiques abusives i la negativa o resistència a subministrar dades.

Pel que fa a les reclamacions, en aquest mateix període s’han registrat 3.817, de les quals 1.304 es van resoldre per la via de mediació i 993 es van arxivar perquè les companyies aèries no les van voler acceptar. Del total de reclamacions, 323 es van tramitar a Girona. La llista de reclamacions també es troba encapçalada per Vueling, amb un total de 1.579, seguida de Ryanair, amb 1084, Iberia, amb 159, i Norwegian, amb 91 reclamacions.

Amb aquestes actuacions, la Generalitat compleix amb el codi de Consum en defensa dels drets dels consumidors i consumidores i espera que totes les companyies aèries s’adhereixin a l’arbitratge. Aquest codi inclou una taxa d’inspecció per a les empreses de serveis bàscis, que s’aplica des del 2015 a aquelles companyies que tenen més de 100 reclamacions. L’objectiu de la taxa és que les empreses que presten serveis considerats essencials – com l’aigua, la llum, el gas o la telefonia – resolguin més ràpidament les reclamacions amb els serveis d’atenció al client.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s