Alerta sobre la venda il·legal d’animals

Abans de comprar cal comprovar que el criador o venedor està legalitzat a través del número obligatori de registre de nucli zoològic de la Generalitat.

Els Agents Rurals alerten sobre la venda il·legal d’animals de companyia per Internet. Durant l’ any 2018, a Catalunya, els han tramitat nou denúncies per cria i venda il·legal d’animals de companyia, la majoria per Internet.

Les infraccions més repetides són la cria d’animals de companyia sense estar inscrit en el Registre de Nucli Zoològic de la Generalitat de Catalunya i la venda d’animals sense la inclusió del número de Nucli Zoològic, ja sigui presencialment o per mitjà d’una pàgina web. Les persones denunciades són particulars que es dedicaven a la cria i venda il·legal d’aquests animals.

Abans de comprar un animal de companyia s’ha de comprovar sempre que el venedor o criador estigui legalitzat i reclamar si és inclòs al Registre de Nucli Zoològic de la Generalitat de Catalunya. El número ha d’estar en un lloc visible, també en la venda per Internet. La inclusió en el Registre de Nucli Zoològic és l’única manera que els compradors es poden assegurar de comprar un animal sa tant físicament com psíquicament.

El criador o venedor ha de lliurar al comprador totes les dades d’identificació de l’animal, la seva procedència, les característiques de la raça i les necessitats específiques. També ha d’informar sobre els consells bàsics d’educació i les condicions de manteniment avalades per un veterinari.

Una de les causes principals d’abandonament de milers d’animals cada any és la cria il·legal feta per particulars que no estan legalment registrats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s