“Per què no podem posar-nos totes la mateixa roba?”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ana Navea és una jove de 19 anys del Poblenou que mai no s’hagués imaginat que desfilaria sobre una passarel·la. La van descobrir al Metro de Barcelona i la van convidar a presentar-se al Curvy Fashion Model 2018, un esdeveniment pensat per reivindicar el moviment curvy, les models amb talles reals, com les de la majoria de dones que van a comprar-se roba.

No vas poder guanyar el concurs. Però, com va anar l’experiència?
Molt bé. Va ser molt divertit. Tot i no guanyar em vaig emportar moltes coses, com ara les companyes o l’experiència. I encara que no vaig guanyar una agència de Milà ha contactat amb la meva agència, Miah, per contractar-me.

Caram! Això sí que és arribar i moldre.
Sí, sí. També s’han interessat per a altres companyes.

Explica’m com et van seleccionar, perquè tu no pertanyies al món de la moda, oi?No, ni tan sols m’ho havia plantejat mai. Però un dia estava al metro i la Janet, la booker de l’agència, em va veure i va acostar-se i em va parlar del moviment curvy.

O sigui, que és veritat aquella llegenda que afirma què hi ha caçatalents al transport públic…
Sí que és veritat, sí. Bé, jo em vaig quedar flipant, perquè et facis una idea. Em vaig presentar al càsting i vaig guanyar el de Catalunya. I em vaig classificar per a la final.

Com s’afronta un càsting per a un concurs així?
Doncs la veritat és que era el meu primer càsting. Jo no esperava res. vaig pensar: per provar. Em van fer fotos i ja està. Quan em van cridar sí que em va fer molta il·lusió. Després em van fer fotos per a un editorial. I també va ser una cosa nova, perquè no m’havien fet mai fotos. I va ser molt guai! El maquillatge, la perruqueria, la roba… Em va agradar molt. I després, la final.

“ Associem la roba de talles grans a gent de més edat. I no és veritat! ”

PA226470.jpg

Com va anar?
Ens vam passar allà el dia sencer, fins a la una de la matinada. Va ser molt cansat però ho vaig viure amb molta il·lusió. la desfilada, els assajos…

T’agradaria dedicar-te al món de la moda?
Mai no m’havia plantejat però ara estic en aquest món veig que m’agrada bastant. No m’importaria dedicar-me al món de moda. I més al moviment curvy, perquè m’agradaria estar involucrada i que s’expandís.

El curvy és un moviment que reivindica les dones normals, oi?
Dones normals són totes. Però hi ha molts tipus de cossos i molts tipus de curvy. Algunes tenen més cuixa, d’altres més pit… Hauria d’haver-hi roba per a tot el món. Per què totes hem de vestir-nos, no?

Hi ha botigues especialitzades en talles grans.
Sí, Violeta, per exemple. Però, per a mi és molt estrany. Perquè resulta que Violeta és de Mango, però enlloc de fer roba per a talles grans prefereixen crear una altra marca per a grasses. Per què puc portar roba Mango de talla gran? Doncs no, els grassos han d’anar a una altra botiga. Per què no podem posar-nos la mateixa roba que una noia prima? A Internet hi ha una marca que fa, Asos, que fa la mateixa roba per a totes les talles però el més habitual és que la roba de talles grans sigui totalment diferent. En part perquè s’associa la roba de talles grans a gent de més edat. I no és veritat!

Ha canviat alguna cosa el moment curvy, o només és una altra tendència?
Sí que hi ha una mica més de visibilitat, perquè hi ha més tendes que fan més roba, més talles. Però el problema és el tipus de roba que es fa per a talles grans. El disseny, la roba, els colors, la textura, de vegades fins i tot el teixit és més gruixut. Sempre són colors foscos, tot oversized, per ocultar més la corba. Quina ràbia! No sé com es devien vestir abans les persones grasses…

Et planteges dedicar-t’hi?
Estic estudiant la carrera de turisme. Sóc a tercer i espero poder compaginar les dues coses perquè el turisme m’agrada molt i m’agradaria treballar en alguna cosa relacionada, però la moda també m’agrada molt.

 

Curvy Fashion Model_2018_Photo Eva Álvarez (1).jpg

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s