Aplicacions de cites, la nova revolució sexual

Saps que les aplicacions per trobar parella han suposat una revolució social comparable al que van significar els anys ‘60 per a la llibertat sexual?

Som conscients que existeixen opinions de tot tipus respecte a la utilització d’aquests mètodes per lligar. Però, com és que es fan servir tant malgrat existir un pensament crític generalitzat?

Tant se val si estàs disponible o casat, si ets partidari o no de fer servir les noves tecnologies per lligar. Us convé seguir llegint per entendre el fenomen mndial del flirteig tecnològic.

El primer contacte, ara és virtual
Gràcies als smartphones, la tecnologia s’ha convertit en el millor dels nostres aliats a l’hora de realitzar el primer contacte que, gairebé sempre, és el més difícil quan intentes lligar. Si una persona vol conèixer gent ja no té perquè enfrontar-se en persona a qui li agrada i repetir una d’aquestes frases que tant hem escoltat, la clàssica “Estudies o treballes?”. Des que han sorgit aquestes aplicacions per crear llaços amistosos, sentimentals o sexuals, ha augmentat la confiança dels usuaris per no reprimir-se i establir contacte amb persones que, potser en altres circumstàncies, no arribarien a conèixer.

Les aparences continuen funcionant
La majoria de les Apps d’aquest tipus, permeten valorar un ampli catàleg de
candidats o candidates que es troben en una situació similar a la teva quant a la cerca activa de possibles perfils compatibles. Si l’usuari notifica el seu interès per algú i és recíproc, es podrà entaular conversa i si no ho és, simplement haurà de seguir provant sort amb els altres.

Aquest procediment pot semblar-nos superficial o fins i tot cruel, ja que es basa majoritàriament en l’aspecte físic per fer els descartis, però sempre és decisió de l’usuari refiar-se solament de les fotos o indagar en la petita descripció que escriu sobre si mateix cada usuari. De totes maneres, aquest plantejament no dista molt del que succeiria en un altre entorn quan algú d’un grup decideix acostar-se a un altre que li ha resultat atractiu sense conèixer-ho i per tant, seria una estratègia igual de criticable malgrat estar socialment acceptada.

Moltes interaccions a la vegada
Al seu torn, una de les característiques més destacables d’aquestes aplicacions és la quantitat d’interaccions que pots tenir en poc temps, ja que augmenta la probabilitat que alguna d’elles tingui èxit i, també, treu valor als fracassos ja que no mostra els rebutjos d’una forma explícita.

El fet que es puguin tenir integrades en un dispositiu del que la majoria de nosaltres no es desenganxa, com és el telèfon mòbil, amplia la possibilitat de continuar connectat a qui realment t’interessa en tot moment. D’aquesta manera, s’amplia la possibilitat de comunicació per estrènyer llaços i conèixer una mica més a aquesta persona amb la qual estàs parlant i , si és necessari, accelerar la concreció del primer contacte. Al cap i a la fi, és el que busquem, oi?

Què està passant?
Potser el ritual de festeig humà ha canviat i s’ha anat adaptant a les necessitats de la societat actual, amb més pressa i més connectada que mai.

Potser aquest ritual ancestral s’està convertint en un procés adaptable com a conseqüència de les innombrables variants d’identitat, orientació i tendència sexual possibles que s’estan normalitzant cada vegada més (encara sort) i que fan necessari un camp de cerca o una app concreta per encertar.

O potser ens estem tornant bojos, perquè estem perdent el romanticisme de les primeres mirades, els primers intents frustrats i els primers èxits poc destacables… Gràcies a aquestes experiències més o menys profitoses aprenem a definir els nostres gustos personals. I alhora potser també estem oblidant com es lliga, es flirteja o s’enamora. Tal vegada un dia ens calgui una app específica per això.

David Pérez Borge
Psicòleg, Sexòleg i Formador de Sex Academy Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s