On coi són les zones erògenes?

En les relacions sexuals, el sentit del tacte és un dels més presents, tot i que no el més important. Així i tot, solem utilitzar-ho poc. D’aquesta manera reduïm les possibilitats a una mera estimulació dels nostres genitals i els de la parella. I deixem en un segon pla totes les altres parts del cos.

Però tot això és a punt de canviar. Avui et proposem un exercici tan simple com a poderós: anem a crear el nostre propi mapa erogen. Per fer-ho, a continuació, t’indiquem els passos que hauràs de seguir:
1- Dibuixa la teva silueta en un paper.
2- Marca amb un cercle de color vermell quins són les zones que t’agrada estimular (o que t’estimulin).
3- Avalua-les del 0 al 10 quant a nivell d’excitació.
4- Ara pensa una mica més. Quines altres zones del cos et generen plaer quan les toques, fregues o acaricies (encara que sigui per accident, sense intenció)? Encercla aquestes zones de color blau.
5- Avalua les parts del cos, del 0 al 10, quant a nivell d’excitació.

Reflexiona sobre les puntuacions que has atorgat a cada zona. Probablement, entre els cercles vermells es trobin els genitals i, si no el primer, segur que aquest ha sigut un dels primers cercles que has dibuixat. Amb els cercles blaus, segur que t’ha costat una mica més de temps l’identificar-los i avaluar-los. No et preocupis. Aquesta actitud no és més que el reflex de la societat coit centrista en què vivim i ens hem criat (aquella en la qual la penetració s’imposa com a base de totes les relacions sexuals). Aquest fet, lluny de garantir la satisfacció sexual de les parts involucrades, la qual cosa fa és convertir les relacions sexuals en monòtones, avorrides, amb poca estimulació i menys emoció. Recorda allò de: “Si sempre fas el mateix, sempre passarà el mateix.”

Més enllà dels genitals
En les relacions sexuals, la major part de les vegades se’ns oblida que tenim tot un cos sencer desitjant ser estimulat. És just aquí on entren en joc les zones erògenes, és a dir, totes aquelles zones del nostre cos que són extremadament sensibles a estímuls eròtics. Recorda, a més, que existeixen tantes com a persones. La pell, sense anar més lluny, és la zona erògena més gran que tenim ja que recorre absolutament tot el nostre cos, la qual cosa permet que qualsevol zona (per estranya que et pugui semblar) tingui en potencial de resultar-te eròtica. I és que, no és tant com veiem, sentim i escoltem els estímuls eròtics, sinó com els interpretem. Perquè, al final, l’òrgan sexual més important de l’ésser humà està entre les orelles: el nostre cervell. Ell és qui decideix si un estímul resultarà excitant sexualment o, per contra, passarà totalment desapercebut.

Com estimulo les meves zones erògenes?
Per poder estimular les diferents zones erògenes, és imprescindible que juguis amb els sentits. Crea un espai còmode, tranquil i on et sentis segur/a para poder autoexplorar-te. Erotitza els teus sentits, i deixa via lliure al tacte. Deixa’t guiar per les sensacions, aquí i ara, i sigues plenament conscient dels teus sentits. Pots estimular el teu cos de diverses maneres, amb carícies, petons, massatges amb oli, plomes, o qualsevol altra cosa que se t’ocorri. L’estimulació de les teves zones erògenes augmentarà progressivament la teva excitació. Juntament amb la erotització dels sentits, excitaràs també la teva ment i aconseguiràs gaudir molt més de les teves trobades sexuals.

Des de Sex Academy, et convidem a que recorris tota la teva pell i que exploris nous racons del teu cos. Descobreix nous cercles vermells i blaus que et permetin prendre el control de la teva excitació. Quan et coneguis bé, sabràs quines zones has d’estimular més o menys en funció del que vulguis a cada moment. Perquè, recorda: l’erotisme està entre les orelles, no entre les cames.

Bea Hernández
Psicòloga, Sexòloga i Formadora en Sex Academy

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s