El Financial Times diu que Catalunya és la millor regió per invertir

La investigació, realitzada per Di Magazine, ha premiat Catalunya per tenir la millor estratègia d’atracció d’inversors.

El periòdic britànic The Financial Times ha publicat un estudi que posiciona Catalunya com la millor regió del Sud d’Europa per invertir el 2018 i 2019. El rànquing – que situa Catalunya en primer lloc seguida de Madrid, Llombardia, Istanbul i Lisboa – és un dels més prestigiosos a nivell internacional i ha sigut realitzat per Di Magazine. Els criteris que s’han seguit per determinar el rànquing han sigut el potencial econòmic, l’entorn laboral, la relació de cost-efectivitat, les infraestructures i la facilitat de negoci.

L’estudi també ha premiat Catalunya com la regió que té la millor estratègia per atraure inversors entre les regions grans. Des de1985 que El Govern promou una estratègia de comerç i treballa amb 40 oficines d’arreu del món. Per tal d’atraure aquestes inversions es promocionen projectes del sector industrial, es desenvolupa el camp logístic i es creen centres de decisió sobre sectors com la salut, la industria 4.0 o la intel·ligència artificial, entre altres.

L’estratègia té com a objectiu buscar inversions que siguin productives així com promoure la reinversió i l’establiment a llarg termini de les empreses ja ubicades a Catalunya. Per això, quan els inversors arriben a Catalunya, se’ls hi ofereix una sèrie de serveis personalitzats com la recerca de socis, proveïdors locals, personal i assessorament legal.

 

Actualment Catalunya compta amb 8.642 multinacionals que corresponen al 50% de les exportacions catalanes i el 19% de l’ocupació total. Aquestes xifres representen un increment del 22% respecte el 2016.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s