Batussa judicial entre veïns i restauradors

L’aplicació de la normativa és tan flexible que en alguns punts d ela ciutat és com si no hi hagués cap Ordenança de Terrasses.

Si fa uns mesos eren els restauradors els que amenaçaven amb els tribunals ara són els veïns. La qüestió és que els barcelonins no es poden d’acord pel que fa a les terrasses de bars i restaurants. Per als propietaris dels negocis la normativa de l’alcaldessa era excessiva i costaria diners i llocs de treball. Ara que l’Ajuntament s’ha avingut a fer-la més flexible són els veïns de més de 50 entitats de la ciutat qui denuncien que Ada Colau i companyia s’han plegat als interessos del Gremi de Restauració. De moment han anunciat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha admès dos recursos contra l’Ordenança.

Les entitats estan convençudes que la tombaran perquè la van tirar endavant abans que acabés el termini legalment establert per fer aportacions. De fet els veïns denuncien que és una tècnica habitual dels governs, també d’Ada Colau això de fomentar la participació quan la decisió ja està presa.

La llei estatal estableix que cal respectar un mínim d’1’8 metres de vorera per facilitar la mobilitat dels vianants, especialment de les persones amb discapacitat o els que porten nadons en cotxet, per exemple. Però la pressió dels restauradors permet que aquest límit sigui flexible en funció de circumstàncies excepcionals, una qüestió sempre sotmesa a arbitrarietat. En la mateixa línia s’admet que les terrasses estiguin allunyades dels locals o que puguin ocupar fins al 60% de l’amplada de la vorera enlloc del 50% establert per llei.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s