Internet, causa accidental de divorci

Les xarxes socials ens permeten comunicar-nos contínuament amb les persones que estimem però això no sempre és el millor per a la vida en parella.

Respectar la intimitat de l’altre és difícil quan sabem que al seu telèfon mòbil podem veure amb qui parla, amb qui intercanvia fotos o amb qui ha quedat. Sou capaços de resistir la temptació? Sintetitzem a continuació quins són els grans riscos per a la parella a partir d’un estudi portat a terme per les universitats de Sevilla i Córdoba.

Flirtejar
El flirteig online influeix de manera negativa en la relació sentimental. Escriure missatges per xarxes o enviar fotos suggerents a algú per Internet provoca el mateix mal emocional en la parella que si l’engany fos real. Els nois el practiquen més que les noies, segons ells mateixos.

Intrusisme sentimental
Això de trucar la parella fins a localitzar-la a qualsevol preu pot resultar una invasió de la intimitat però descobrir la contrasenya del seu mòbil i revisar els seus correus o missatges és directament intrusisme sentimental. Tot i que per alguns és una mostra molt particular d’amor el cert és que és una manera de controlar la parella i pot derivar en algun tipus de maltractament psicològic.

Xarxes de vigilància
Seguir la parella a les xarxes socials pot ser una font de problemes si som obsessius o gelosos, o simplement insegurs, perquè les xarxes poden convertir-se en una forma de vigilar la parella. Amb qui surt a les fotos, a qui segueix, perquè respon a un o un altre… Qualsevol detall sense importància pot alimentar la inseguretat.

Agressivitat
Les discussions originades per culpa de les xarxes, amb motiu o sense, es traslladen a la vida real i poden acabar amb violència fins i tot. El 21% dels universitaris espanyols que manté una relació sentimental ha fet servir alguna forma d’agressió física o psicològica cap a la seva parella com una bufetada, empentes o agafar la parella durant una discussió.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s