Multa per promoure teràpies pseudocientífiques

Josep Pàmies i la seva associació ja acumulen 720.001 euros per promocionar l’MMS coma cura de l’autisme

La Generalitat ha imposat tres multes per un valor total de 720.001 euros a l’associació de plantes medicinals coneguda com Dolça Revolució. El motiu de la sanció a Josep Pàmies, que està a càrrec de l’entitat, és la promoció de productes pseudocientífics contra el càncer, la leucèmia i l’autisme, entre altres.

La multa més greu és conseqüència de la celebració d’un congrés en què es promocionava el MMS -un derivat del lleixiu prohibit per l’Agència Espanyola de Medicaments des del 2010- com una cura per l’autisme. Més enllà de l’ús que se’n faci, el sol fet de promoure un producte prohibit ja suposa un delicte contra la salut pública.

En qüestió de dos mesos, Pàmies i la seva associació ja sumen tres multes. La primera va ser de 30.000 euros per vendre plantes medicinals com a curació de diferents malalties. L’única multa abonada, de moment, és la primera, després d’arribar a un acord que va reduir la sanció a 18.000 euros.

Tant Pàmies com Dolça Revolució s’han revelat contra les mesures preses per la Generalitat i han al·leguen que no és res més que “un intent de persecució de les activitats destinades a l’autogestió de la salut”. També han afirmat que les denúncies “són un atac a la llibertat d’expressió i d’informació”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s