Marc i Júlia, els noms preferits

Com és habitual en aquestes dates arriba el recompte final dels nascuts al 2017, una manera de comprovar quins noms són tendència a les cases catalanes.

Entre els nens, el nom de Marc (719) tornat a ser el més freqüent, tot i que va a la baixa (en comparació als 1.640 Marcs nascuts el 2003). Després vénen els Àlex/Álex (580), Pol (566), Nil (529) i Jan (507). El nom de nena més posat va ser Júlia/Julia (634), que va superar el líder dels últims anys: Martina (601). Al darrer, a poca distancia: Emma (563), Maria/María (532) i Lucía (531).

Marc també va ser el nom de nen més posat a l’Àmbit Metropolità, el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i Ponent, mentre que a les Comarques Centrals va compartir la posició amb Nil. A les Comarques Gironines va ser Martí, a l’Alt Pirineu i Aran va ser Nil i al Penedès va ser Hugo i Àlex/Álex. Pel que fa als noms de nena, Júlia/Julia va ser el més posat a l’Àmbit Metropolità, les Comarques Gironines, les Terres de l’Ebre i les Comarques Centrals. Lucía va ser més freqüent al Camp de Tarragona, Carla a Ponent i Arlet a l’Alt Pirineu i Aran. Al Penedès els noms d’Emma i Martina van compartir la primera posició.

L’entitat que recull totes aquestes dades és l’Idescat, que presenta la informació relativa als noms dels nadons de mares residents a Catalunya, amb dades sobre la freqüència i la distribució territorial dels noms, durant un any concret.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s