L’orgasme femení es reivindica

El 10% de les dones mai no ha experimentat un orgasme i una de cada tres té problemes per aconseguir-ho.

Explica el psicòleg Agripino Matesanz al seu llibre El plaer sexual (2009) la història d’un home que en preguntar-li si la seva dona arribava a l’orgasme va contestar-li: “És clar que sí. Si hem tingut cinc fills…” És un bon exemple del desconeixement que envolta la resposta sexual femenina, encara. Perquè la funció fonamental de l’orgasme és proporcionar plaer.

Mites sobre l’orgasme
Un altre error és vincular l’orgasme únicament a la penetració. No és l’única manera, ni la més fàcil. La confusió prové de la distinció tradicional entre orgasme clitorià i vaginal, sense base científica. Segons un estudi publicat a Clinical Anatomy, només hi ha un orgasme, encara que pot ser molt diferent cada vegada. “La vagina no té una estructura anatòmica que pugui provocar-lo”, assegura el metge i sexòleg Vincenzo Puppo a l’Agencia Sinc.

Puppo és un referent mundial en l’estudi de la sexologia femenina i denuncia la invenció de termes com el famós punt G, sense cap evidència científica. “Alguns professionals mèdics aprofiten aquests mites i les expectatives o l’angoixa de les dones per al seu propi benefici personal”, critica.

Orgasme masculí i femení
Segons  una Enquesta Nacional de Salut Sexual i Comportament elaborada per la Universitat d’Indiana (EUA), el 91% dels homes experimenten un orgasme durant la seva última trobada sexual enfront del 64% de les dones. La xifra disminueix si parlem de la primera vegada que es van mantenir relacions: el 55% dels homes ho van aconseguir davant de només el 4% de les dones. Es calcula que el 10% mai no ho ha experimentat.

La manca d’estudis sobre la sexualitat femenina converteix l’anàlisi del plaer en un terreny pantanós. “La investigació en qüestions relacionades amb la salut de la dona en general i la sexualitat en particular porta un retard d’uns 20 anys respecte a la dels homes”, compara Sinc Susan E. Trompeter, professora de Medicina a la Universitat de Califòrnia a San Diego (EUA).

L’única funció de l’orgasme, i no és poca cosa, és proporcionar plaer. L’anorgàsmia és el problema sexual més freqüent en les dones

Relació entre orgasme i fecundació
La relació entre l’orgasme i la fecundació ha estat objecte de debat durant molt de temps. Els experts coincideixen que afavoreix l’embaràs, en contreure els músculs de la vagina i facilitar la trobada dels espermatozoides amb l’òvul, però no és imprescindible per a la fecundació. Moltes dones s’han quedat embarassades sense experimentar-ne. “No hi ha una relació directa entre fecundació i orgasme. Que ho pugui facilitar no vol dir que sigui d’obligat compliment”, recalca Francisca Molero, presidenta de la Federació Espanyola de Societats de Sexologia i directora de l’Institut de Sexologia de Barcelona.

L’ovulació és independent
En les dones l’ovulació es produeix de forma espontània cada mes, sense necessitat de l’orgasme. Però segons la investigadora, aquesta ovulació espontània és producte de l’evolució. “El nostre orgasme femení podria ser part d’aquest senyal, que ja no indueix a l’ovulació, però que encara existeix”, suggereix.

L’evolució genital dóna suport a aquesta teoria. En el cas de la dona i d’altres animals amb ovulació espontània, el gland del clítoris que provoca l’orgasme està situat lluny de la vagina, que és el canal reproductiu. En femelles que necessiten experimentar aquest plaer per ovular, el seu gland està molt a prop de la vagina o fins i tot dins, perquè la penetració ho provoqui.

 Anorgasmia femenina
L’anorgàsmia femenina és el problema sexual més freqüent en les dones. Segons les estadístiques, una de cada tres pateix dificultats per arribar a l’orgasme o no l’ha sentit mai. L’escassa comunicació amb la parella augmenta el problema. “Aquesta falta de comunicació és complexa ja que pot conduir a suposicions inexactes i malentesos dins el context de la relació, que poden mantenir o augmentar qualsevol dificultat sexual amb el temps”, addueix Clara Salisbury, psicòloga clínica i autora principal de la investigació .

L’estudi revela que a les joves els preocupava més no arribar a l’orgasme per les seves parelles que per elles mateixes. En el cas dels nois, la majoria se sentien responsables que elles no arribessin a aquest punt de plaer. Segons Salisbury, l’orgasme femení és molt important per a la pròpia satisfacció sexual dels homes.

Font: Agencia SINC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s