20 grans projectes amenacen la Costa Brava

El final de la crisi ha despertat molts projectes immobiliaris adormits. Fins aquí cap problema. La qüestió és que alguns d’ells ja estaven sota sospita perquè amenacen entorns naturals, el paisatge o la qualitat de vida. La situació és especialment greu a la Costa Brava com a denunciat la plataforma SOS Costa Brava. L’associació denuncia projectes agressius a Llançà, L’Escala, Pals, Begur, Palafrugell, Palamòs, Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar i Lloret de Mar.

Segons SOS Costa Brava aquest conjunt de plans i projectes urbanístics comportarà greus impactes acumulatius, tan ambientals com paisatgístics, sobre el conjunt del litoral gironí, amb importants efectes negatius sobre la mobilitat, els recursos hídrics i els aqüífers sobreexplotats, el paisatge i la sostenibilitat del territori. Per aquest motiu han impulsat una campanya de denúncia pública i d’accions de defensa del litoral, i iniciar una campanya de recaptació de fons per a la defensa tècnica i jurídica dels casos que representen que requereixen suport imminent, mitjançant les webs http://www.soscostabrava.cat i www.soscostabrava.org

Reserva o urbanitzacions
Precisament aquests dies s’ha fet pública la intenció de la Diputació de Girona i de 70 Ajuntaments del litoral de presentar la candidatura de la Costa Brava per ser declarada Reserva de la Biosfera, una figura de reconeixement mundial per part de la UNESCO per a territoris d’alt valor natural i cultural en els quals les activitats humanes es desenvolupen de manera harmoniosa amb la qualitat mediambiental i ecològica. Els fundadors de la plataforma es pregunten com es pot obtenir un segell d’aquestes característiques si les polítiques territorials i urbanístiques de la Generalitat de Catalunya, dels Ajuntaments i Entitats Locals i de l’Estat són de continuar explotant la Costa Brava sense fre. Per a ells no és compatible amb el fet de considerar vigents tots els planejaments urbanístics heretats de fa 30 o 40 anys, no modificar-los i promoure i facilitar la seva execució, o continuar ampliant ports i carreteres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s