La millor iniciativa de l’any és una llibreria

Libelista és una plataforma en línia de venda de llibres, en format paper i digital, que agrupa llibreries independents i de proximitat en una gran xarxa. Una gran llibreria de llibreries.

Per a molts és un sector en decadència però el cert és que el paper continua sent un bon negoci. Així ho demostra el cas de la plataforma Libelista, guardonada amb el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya a la Millor Iniciativa Comercial en l’ Àmbit Sectorial del 2018.

Libelista és una plataforma en línia de venda de llibres, en format paper i digital, que agrupa llibreries independents i de proximitat en una gran xarxa. Una gran llibreria de llibreries. Per comprar, l’usuari s’ha de vincular a una llibreria que prèviament s’ha associat a Libelista. Són les llibreries les que perceben els beneficis de les vendes generades tant en paper com en digital, convertint-se, al mateix temps, en els punts clau d’una xarxa de proximitat llibretera de gran qualitat per als usuaris. La plataforma ofereix també un ampli ventall de serveis (enviament a domicili, recollida a botiga, comandes especialitzades, ampli catàleg de lectures, etc.). Així pot competir amb les principals plataformes de venda de llibres en línia. A més, la plataforma ofereix un gran nombre de continguts culturals adreçats als lectors grans i petits amb recomanacions, entrevistes, llibres del mes, agenda cultural, un blog literari, etcètera, tot intentant reproduir l’entorn de les llibreries físiques en l’espai digital.

Premis Nacionals
Els Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial reconeixen totes aquelles iniciatives relacionades amb el món del comerç i dels serveis que s’hagin distingit per les seves tasques de millora en la gestió del sector de la distribució minorista, particularment del comerç urbà de proximitat. Es divideixen tres categories: premi a la iniciativa Empresarial, a la Iniciativa Col·lectiva Territorial i Sectorial, i a la Gestió Pública en l’àmbit del sector Comercial.

Enguany el guardó en la categoria de Iniciativa Col·lectiva Sectorial ha estat per a Libelista per a la seva tasca de potenciar el comerç local dotant-lo d’una plataforma digital per a la venda de llibres. Antoni Daura, soci fundador, va recollir el guardó de mans dels president de la Generalitat Quim Torra en una cerimònia al Palau de la Generalitat. La directora de comerç Muntsa Vilalta va destacar la tasca de la plataforma pel seu impuls de la cooperació com a mecanisme per afrontar la transformació digital i potenciar els valors de les llibreries de proximitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s