Lubricants: els grans desconeguts del sexe

El lubricant depèn de la pràctica sexual que fem però és molt important que respecte el pH íntim per tal d’evitar possibles infeccions.

Alguna vegada us heu preguntat per què fer servir lubricants en les relacions sexuals? I quin tipus hauríeu de fer servir? Quina quantitat? I amb quina freqüència es pot aplicar? Avui toca parlar d’un tema del qual tothom a sentit parlar però molt poca gent domina: els lubricants.

Segur que tots i totes hem anat algun cop a la farmàcia, al súper o a la nostra botiga eròtica preferida cercant un bon lubricant, però, n’esteu segurs de quins són els criteris per triar el producte ideal?

Hi ha nombrosos tipus de lubricants. N’hi tants que a voltes resulta complicat triar-ne un. N’hi ha basats en aigua, en silicona, amb gustos, especialitzats per a cada part del cos… Quin és el millor? Doncs la realitat és que no n’hi ha un de millor, tots tenen coses bones i no tan bones. Vejam quines són algunes de les preguntes més freqüents amb què es troben els experts de Sex Academy.

Quin lubricant s’ha de fer servir per al sexe vaginal?
Podeu fer servir productes elaborats a base d’aigua o de silicona. Els primers són compatibles amb tota mena de preservatius i joguines eròtiques i a més respecte el pH íntim de la vagina. L’únic inconvenient, per dir-ne algun, és al ser d’aigua tendeixen a assecar-se ràpidament- Però no passa res. N’hi ha prou d’aplicar una mica més de lubricant quan la zona perdi humitat.

Quant als lubricants de silicona posseeixen una efectivitat més duradora i són igualment compatibles amb qualsevol tipus de preservatiu. Ara bé no és aconsellable fer-los servir juntament amb joguines eròtiques (dildos o vibradors) perquè el material podria fer-se malbé en contacte amb aquest lubricant. En aquest cas millor que feu servir els d’aigua, però sigueu generosos amb la quantitat.

Què passa amb el sexe oral?
En principi no és imprescindible el lubricant però ens pot ajudar a donar un sabor especial a les nostres relacions… És important que no continguin sucres, cosa que alteraria el pH íntim de la vagina, i d’aquí a les infeccions només hi ha un pas. Feu-los servir amb picardia i trieu gustos exòtics i provocadors com la xocolata, la cocacola o la piruleta, gustos que et facin tornar boig. Així el plaer serà al quadrat.

I què fem servir per al sexe anal?
Com bé indica el seu nom els lubricants anals són els ideals per aquesta pràctica sexual. Cal que tinguem en compte que l’anus no es lubrica per si mateix així que ens caldrà un lubricant encara més potent per a aquesta mena de relacions. Acostumen a ser a base d’aigua però es troben més concentrats, són més densos, duren més i són compatibles tant amb preservatius com amb joguines eròtiques.

Molt important! La saliva no és un bon lubricant. Al contrari del que pensem, la saliva tendeix a ressecar. Així que, en realitat, quan apliquem saliva provoquem l’efecte contrari al que busquem i ens exposem al rics de provocar una fisura per falta de lubricació.

Ara ja no teniu excusa. Ja podeu córrer a la vostra botiga eròtica més propera i aconseguir un bo pack de lubricants. Perquè cada moment íntim té el seu propi lubricant.

Lydia Parrilla Muñoz
Psicòloga, Sexòloga i Formadora de Sex Academy Barcelona.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s