Quins són els supermercats més barats de la zona alta?

A Barcelona es pot estalviar fins a 1.547 euros en la cistella de la compra en funció del supermercat on compris. L’Organització de Consumidors Units (OCU) ha publicat un estudi sobre les grans diferències que troben els consumidors a l’hora de comprar els productes bàsics. Repassem a continuació quins són els supermercats més barats de la zona alta de Barcelona.

La ciutat on més diferències hi ha és Madrid, fins a 3.000 euros en números rodons. És la diferència de comprar al supermercat Sánchez Romero del carrer Arturo Soria o fer-ho al Alcampo del carrer Antonio López. Barcelona és la segona ciutat amb més diferències. De mitjana, per a una cistella de productes bàsics seleccionat pels tècnics de l’OCU, podem estalviar fins a 947 euros anuals si triem bé el lloc on comprem. I tampoc no cal creuar la ciutat per anar a fer la compra de supervivència. El cost mitjà de la cistella de la compra per una llar de classe mitjana és de 4.986 euros l’any o sigui que qualsevol estalvi que puguem fer val la pena.

L’estudi ignora o té poc en compte els supermercats locals i se centra en les grans marques que són els que habitualment ofereixen millors preus. Les cadenes més barates d’Espanya són l’Alcampo i el Mercadona, però hi ha excepcions, com a Barcelona on el supermercat més barat és el Consum. En general els hipermercats com Alcampo o Carrefour i les botigues discount (com Aldi, Dia o Lidl) solen tenir preus més barats que els supermercats. Això sí, molt important, l’estudi valora només els preus, no la qualitat ni la precarietat laboral dels treballadors.

Els preus pugen, i els gustos també
Segons les dades recollides els preus han pujat un 2% respecte a l’any passat i totes les cadenes han pujat, excepte la cadena Supersol. Eroski, Carrefour Market, Caprabo, Mas y Mas, Consum, Supercor o Mercadona han pujat els preus per sobre de la mitjana. El que més ha pujat, fins a un 4%, és Carrefour Express.

Entre els productes que han pujat més de preu hi ha el vi negre de taula (un 41% més) o les fulles d’afaitar d’un sol ús (28%). Però sobretot han pujat els productes frescos: carbassons (28%), lluç fresc (20%), sardines grosses (19%), pomes golden (18%) o sípia neta (18%). Han baixat de preu les patates (-12%), l’all rosat (-11%) o les llimones (-9%). Val a dir que al 2017 hem gastat més en productes elaborats o selectes: hem pagat més per mantega, patates fregides o oli d’oliva enlloc de margarina, patates fresques o oli de llavors.

Els supermercats més barats
L’informe de l’OCU ens permet comprovar quins són els establiments més barats que tenim a la vora. Fem un repàs als més assequibles a la zona alta.

El més barats són a Les Corts. El Consum del carrer Lluçà, 19 i el Bonpreu de Taquígraf Garriga, 3-5 es troben entre els 20 més barats de la ciutat. Després trobem el Condislife d’Europa, 18 o el Condis de Joan Güell, 106.

A Sarrià-Sant Gervasi podem destacar, per ordre de bon preu els Caprabo amb Eroski de Diagonal, 557 i Joan Bosco, 45; el Plus Fresc de Via Augusta, 188 o el Condislife del carrer Prats de Molló.

El supermercat més barat de l’Eixample és el Mercadona de Gran Via, 373 i el de l’Av. Roma, 22-30, situats en el Top 3 de la ciutat, per darrera del Consum de l’Av. Icària, 160, el més barat de Barcelona. Més supermercats amb bons preus: l’Alcampo de Diagonal, 15; el Mercadona de València, 531; o els Bonpreu de Sant Antoni Maria Claret, 264 i Sepúlveda, 111.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s