El Metro arriba a la Zona Franca, i a la zona alta, al 2025

Aquest estiu els tècnics de TMB no han descansat perquè tot estigui a punt per a la posada en marxa de les noves estacions de Foneria i Foc Cisell de la línia L10 Sud del Metro de Barcelona, totes dues situades al passeig de la Zona Franca. La cita és el 8 de setembre.

Al llarg de 2019 s’incorporaran noves parades a la línia: Provençana i Ildefons Cerdà a L’Hospitalet de Llobregat, que haurien d’entrar en servei al febrer i octubre de 2019 respectivament. La Generalitat s’ha compromès a invertir 37 milions d’euros per finalitzar els treballs pendents.

Pel que fa a la línia 9 i el tram central, entre La Sagrera i Zona Universitària, resta a la’espera que l’estat aprovi un crèdit sol·licitat al Banc Europeu d’Inversions per import de 750 milions d’euros. El crèdit està pràcticament aprovat però necessita el vistiplau del Govern espanyol.

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet s’ha mostrat confiat que no hi haurà dificultats: ” Necessitem que aquesta joia de la corona sigui una realitat com més aviat millor”.

Horitzó 2025
El cost del tram central de la línia 9 és de 1.127 milions, que es cobrarien en bona part amb el crèdit que comentàvem, a tornar en 30 anys. Si tot va bé les obres començarien al 2022 amb l’horitzó de 2025 com a termini.

La zona alta ha sigut la gran perjudicada per l’aturada de les obres a la línia 9. El tram de Santa Coloma fins a Sagrera i el de Collblanc fins a l’aeroport ja funcionen normalment, però el tram central, a través de la zona alta amb parades a Mandri, Sarrià, Prat de la Riba, Manuel Girona i Campus Nord va ser definitivament paralitzat per manca de pressupost.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s