Els veïns de Tres Torres disposats a tot

L’Associació de veïns acusa l’Ajuntament de falsejar dades per mantenir la seva idea original i descartar el traçat alternatiu que ells proposaven.

Vam marxar de vacances amb els veïns de Les Tres Torres molt empipats per la nova línia de bus V9, i quan hem tornat els hem trobat encara més emprenyats. L’Associació de veïns acusa l’Ajuntament de falsejar dades per mantenir la seva idea original i descartar el traçat alternatiu que ells proposaven.

El problema és que la línia V9, que connecta Les Tres Torres amb l’Eixample, de camí al Pg. de la Bonanova es desvia pels carrers Calatrava i Anglí, enlloc de seguir per Ganduxer. Aquesta volta ha suposat la pèrdua de 60 places d’aparcaments per a residents i la presència de l’autobús en dos carrers que reclamen una pacificació. L’Ajuntament va justificar la volta tot al·legant que aquest recorregut permetria estalviar entre 4 i 6 minuts.

Però ara resulta que aquestes dades no són del tot certes… Segons l’associació: “En l’última reunió mantinguda amb tècnics de Mobilitat i Álvaro Nicolás, cap de Gabinet de la regidora Mercedes Vidal, se’ns va reconèixer que les dades s’havien calculat amb la hipòtesi que Calatrava disposés d’un carril bus, cosa que finalment es va descartar”. I el temps que es perdrà de més encara és una “incògnita”. A més, els tècnics, segons l’AVV, van mostrar desconeixement sobre l’efecte que tindrà el recorregut quan comencin a funcionar les escoles.

Segons les primeres dades de TMB, recollides pels veïns, la nova línia V9 l’utilitzen 5.600 viatgers perdia. En el tram de Calatrava i Iradier només 200 usuaris diaris utilitzen les parades instal·lades. Això vol dir una mitjana de menys de dos usuaris per cada autobús.

L’associació amenaça amb mobilitzacions si l’Ajuntament no es replanteja el recorregut, donades les circumstàncies. Volen que s’accepti el recorregut alternatiu i que es recuperin les places d’aparcament eliminades.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s