Un 9% més d’accidents laborals

Si quan fa fred hi ha un 4% més de probabilitats de patir un accident laboral, amb la calor extrema el risc augmenta fins a un 9%. Les temperatures altes són responsables d’una mitjana de 60 accidents laborals diaris i 22.000 a l’any. És la principal conclusió d’un estudi de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) que ha analitzat les dades dels prop de 16 milions d’accidents de treball que han tingut lloc a Espanya durant un període de 20 anys..

Les lesions més comunes són les fractures òssies i lesions superficials, relacionades amb la disminució de la concentració o l’alteració del judici que afecta la seguretat laboral. La xafogor també és responsable de cops de calor o deshidratacions.

Les dones, més vulnerables
Una altra de les conclusions de l’estudi és que les dones semblen ser més vulnerables al fred i els homes a la calor, diferència que pot ser explicada perquè les dones tenen taxes de sudoració més baixes que els homes en climes càlids. D’altra banda, les persones treballadores més vulnerables a la calor són les més joves, possiblement perquè tendeixen a fer un treball físicament més exigent.

Per prevenir els accidents es podien incorporar mesures en les polítiques de salut pública com la restricció del treball a les hores més fredes i caloroses, prendre descansos, garantir una hidratació adequada i utilitzar la roba idònia per al treball a realitzar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s