Fer esport a l’estiu i no morir en l’intent

Les altes temperatures no són una excusa per deixar de practicar esport a l’estiu. El millor és aixecar-se ben d’hora ben d’hora o aprofitar els vespres. El running i el ciclisme són els esports més populars i accessibles.

Ben hidratats
fent exercici perdem líquids i a l’estiu encara més. Per això hem d’hidratar-nos bé durant l’exercici. Sempre hem d’anar proveïts d’una motxilla on portem aigua o alguna beguda isotònica.

Roba adequada
Per molta calor que faci no és recomanable córrer despullat. Trieu roba de colors clars i transpirable. Si fa molt de sol és recomanable portar una visera i ulleres de sol.

De menys a més
Si no estem acostumats a fer esport a l’estiu cal adaptar-se a poc a poc, augmentant progressivament la distància i el temps. Si la temperatura puja de sobte, redueix la intensitat.

Anticipa’t
Els cops de calor es poden preveure i exigeixen prendre mesures. Com a esportista has de ser especialment sensible als canvis.

Els must del ciclisme a l’estiu
Els ciclistes han de tenir en compte alguns consells més:

  • Normalment amb bicicleta se solen fer rutes de llarga durada, per la qual cosa hem d’anar millor preparats quant a alimentació i hidratació.
  • Com que fa més calor i gastarem energia cal economitzar pes al màxim. La bici, tan lleugera com sigui possible i una motxilla bàsica.
  • No és mala idea portar un tallavents a la motxilla. El bon temps enganya quan vas a tota pastilla per la muntanya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s