Vacances molt literàries

En aquests dies tan llargs de vacances un bon llibre es pot convertir en amic inseparable. Aprengueu a deixar de banda, una estona, els telèfons mòbils i descobrireu que llegir ens omple més bé, i millor, els nostres esperits. Això sí, necessitem bones històries, com les que us proposem avui.

EL MONJO DEL MONT KOYA.jpg


El monjo del mont Koya

El conte de fantasmes que va fer cèlebre Izumi Kyōka, una de les grans figures de la literatura japonesa, i fins ara inèdit en català. En una calorosa nit d’estiu, en una hostatgeria rural, un monjo ancià explica com va anar a parar a una cabana isolada en què vivien una misteriosa jove, bellíssima, i un noi que no hi era tot. El monjo va demanar de quedar-se a dormir a casa seva, a la qual cosa ella va accedir, però amb una estranya condició. Edicions Viena.

 

UN ESBÓS DEL PASSAT.jpg
Un esbós del passat
Virginia Woolf rememora la seva infantesa i la seva formació com a escriptora,en aquest esbós del que havien de ser les seves memòries. Escrit entre l’abril del 1939 i el novembre del 1940, mesos abans de suïcidar-se, hi rememora fragments de records i petites escenes de felicitat a la casa d’estiueig de la família a Saint Ives, a Cornualla, on essent encara molt petita va experimentar el que ella anomenava els seus «moments de ser». Edicions Viena.

 

Guia sentimental del Delta.jpg
Guia sentimental del Delta
Lluny de les guies de viatge impersonals, merament pràctiques, Joan Todó ha escrit una autèntica Guia sentimental del Delta de l’Ebre. Parla dels arrossars, de les anguiles, les barraques, el caciquisme, la Casa de fusta, el Poblenou del Delta, les muscleres, els fars, les illes, les especialitats culinàries, la jota o les manifestacions contra el transvasament i també dels escriptors i artistes que han descrit millor aquest territori mític. Editorial Pòrtic.

 

beethoven i macarrons.jpg
Beethoven i els macarrons
Jaume Biarnés
explica a Quina relació hi ha entre els macarrons amb formatge i Beethoven? explora la relació entre la gastronomia i la música a partir de 30 receptes que estableixen un diàleg entre aquests dos mons. Algunes oblidades durant anys en vells llibres de cuina, d’altres, creacions dels xefs més actuals. Editat per Rosa dels Vents.

 

Mujer deseo placer.jpg
Mujer, deseo y placer

Una guia imprescindible per a les dones que vulguin abordar el seu instint i millorar la seva vida per mitjà d’una nova sexualitat més conscient. La revolució sexual va ser un dels estendards del moviment feminista dels anys 60 del segle XX però la sexualitat femenina encara és un tabú. Mireia Darder s’atreveix a desafiar-lo amb l’ajuda de les expertes Luana Salvadó i Eugènia Gallifa. Un llibre on moltes dones trobaran la manera de millorar el seunivell de satisfacció

 

Mira'm als ulls.jpg


Mira’m els ulls

A partir de la seva pròpia experiència, Míriam Hatibi relata, en primera persona, el descobriment de «ser diferent» i la construcció d’una identitat plural. Davant el discurs del racisme i de l’odi, Míriam Hatibi deconstrueix el prejudici que pot arribar a fracturar innecessàriament la societat i alça barreres que són únicament mentals. I Mira’m als ulls constitueix, sobretot, la ferma defensa d’una societat oberta, presidida per l’intercanvi cultural i el respecte, que aposti per la convivència.

 

libros-portada-la-rosa-del-viento.jpg
La rosa del viento

Una història d’amor, llibertat i coratge i una antiga embarcació que tanca molts secrets, escrita per la novel·lista Corina Bomann. Quan la publicista Annabel Hansen es trasllada amb la seva filla petita, Leonie, a la illa de Rügenen el mar Bàltic, en realitat solament té una cosa en ment: deixar enrere la seva antiga vida per començar una nova. I tot indica que el seu pla funcionarà, fins que descobreix un vell vaixell pesquer en el port. Ediciones Maeva.

 

Manual de Pedrolo.JPG
Manual de Pedrolo

«La cultura només és viva en la mesura que és conflictiva», escriu Pedrolo en el seu diari. I, vist en perspectiva, pocs escriptors catalans del segle XX hi ha hagut de més conflictius: per fructífer, per polièdric, per combatiu, per incomprès. Profusament censurat pel franquisme, moltes de les seves obres van veure la llum a destemps, fent encara més difícil la seva recepció i interpretació. Una bona d’acostar-se a l’obra de Manuel de Pedrolo és per mitjà d’aquesta antologia dissenyada per Aina Torres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s