La cuina vegetariana és afrodisíaca

La millor dieta afrodisíaca és menjar fruites i verdures, i l’estiu és el moment ideal.

Ara que la libido s’està disparant ens ha semblat un bon moment per abordar la qüestió dels aliments afrodisíacs. Ho fem de la mà del Club de la Bona Taula que va acollir en una de les seves xerrades la professora de cuina vegetariana creativa saludable Maria Pilar Ibern, autora de llibres amb títols tan engrescadors com Las 69 recetas más afrodisíacas de la cocina o Recetas vegetarianas para grandes ocasiones.

En primer lloc cal dir que la ciència no admet l’existència d’aliments afrodisíacs, però sí que està demostrat que una dieta saludable, amb abundància de fruites i verdures i amb les proteïnes justes, contribueix a mantenir-nos en forma. I com més en forma estem, més ganes de festa tenim. Precisament aquesta és la conclusió de la professora Ibern, que va descobrir com en la tradició oriental els aliments considerats afrodisíacs són els més saludables. Identifiquem doncs sexe amb salut, i així segur que no ens equivocarem.

El rebost d’Afrodita
Quins aliments no faltarien mai al rebost d’Afrodita? Doncs els següents: alvocat, pinya, mango, coco, raïm, poma, figues fresques, pruna, préssec, plàtan, nabius i fruites del bosc, cireres, maduixes, magrana i fruita seca. Tampoc no hi faltarien els aliments collits de l’hort prohibit: api, carbassa, alls, ceba, xampinyons i bolets, espàrrecs, patata, enciam i cereals integrals.

Per què aquests aliments? Parlem-ne d’alguns. La ceba i els alls són antibiòtics i antiparasitaris. Els cereals sense gluten (mill, quinoa) són més fàcils de pair, perquè no duen toxines i no ens carreguen l’intestí, i aporten més calci i ferro. Les farines d’arròs o de blat de moro són, a més de millors per la nostra salut, millors també a l’hora d’aconseguir bons resultats quan fem pastissos.

Per postres xocolata, òbviament, i mel, que també fa miracles. Les fruites tropicals són una opció perfecta.

Les espècies de l’amor
De poc ens serviran totes aquests queviures si no hi afegim algun toc màgic, el que aporten espècies com la canyella, la vainilla, el cardamom, l’anís estrellat, la nou moscada, el pebre o el gingebre. O herbes aromàtiques, com el romaní per exemple.

Propietats amoroses a banda, les espècies són conservants, antibacterianes i desinfectants naturals, cosa sabuda ja des de l’Edat Mitjana. La canyella (en pols o en branca) representa l’energia femenina i és un antibiòtic natural. El gingebre convé en situacions de vertigen o en estat de gestació, alhora que elimina la humitat del cos (emprat en infusions) i té efectes vasodilatadors, fins al punt que alguns la consideren una mena de Viagra natural cosa que no es pot demostrar en absolut per molta gràcia que ens faci l’associació.

En els llibres de Pilar Ibern trobareu consells sobre com combinar les diverses espècies així com receptes innovadores que empren les algues o els cereals sense gluten i que resulten tan temptadores com la paella de bolets al curri. Això sí, l’ingredient bàsic, sempre, és l’actitud, la intenció amb què cuinem. Com ella mateixa diu: “No hi ha millor afrodisíac que la intenció:  si cuines amb ànim de seduir, seduiràs!”.

Afrodisíacs ràpids
Sintetitzem tot el que hem après avui en tres propostes molt senzilles que podeu preparar per aquest vespre:

  • un té tàntric amb la triada màgica (o afrodisíaca, com vulgueu dir-li), és a dir, gingebre, canyella i cardamom.
  • un còctel seductor, a base de cava, suc de taronja, gingebre i cardamom.
  • galetes, fetes a base de farina d’espelta i amb margarina ecològica, amb gingebre, canyella i cardamom.
  • No cal dir que en un sopar afrodisíac, a banda del menjar, cal cuidar especialment l’ambientació, entre altres coses perquè pot ser més decisiva i tot que el menú. Aromes dolços, música suau, il·luminació tènue, flors adequades…

Si en voleu saber més, a banda de llegir els seus llibres, podeu contactar amb Pilar Ibern al web www.lacuinadegavina.org o a la seva pàgina de Facebook. Ofereix cursos de cuina a diversos llocs, també a Barcelona, per si en voleu aprendre més.

Trobareu tota la informació sobre aquestes i altres activitats al web www.clubdelabonataula.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s