Què hem de posar a la farmaciola de l’estiu?

Analgèsics, antisèptics, gases i protectors estomacals no poden faltar- Però, a més, l’estiu és propici per a les picadures d’insectes, les insolacions o les diarrees.

Avui en dia, en una societat tan avançada com la nostra, la farmaciola ha perdut importància. Hi ha tants metges i farmàcies a mà que podem permetre’ns el luxe de no tenir a mà tots els remeis bàsics. Però a l’estiu, quan marxem de vacances per anar a la platja, a la muntanya o, si tenim sort, a l’estranger, la farmaciola recupera un paper principal perquè al lloc d’estiueig potser no tindrem una oferta tan gran de farmàcies o de medicaments . Per aquesta raó a l’estiu, més que en qualsevol altre moment de l’any, convé que posem al dia la nostra farmaciola.

Els bàsics
Són els elements que hauríem de tenir sempre a casa i que no podem oblidar de cap manera. Ben segur que en un moment o un altre seran necessaris.

 • Analgèsics. Paracetamol, ibuprofè o l’aspirina de tota la vida són clau per evitar les petites molèsties doloroses que poden aparèixer durant les vacances.
 • Antisèptic per a les ferides.
 • Apòsits esterilitzats, o sigui, gases per curar adequadament les ferides.
 • Esparadrap adhesiu, o tiretes, com a mínim.
 • Benes.
 • Descongestionant nasal.
 • Tisores.
 • Pinces fines per extreure cossos estranys, un clàssic de l’estiu.
 • Protector estomacal. Recordeu que a l’estiu mengem pitjor que durant la resta de l’any: piquem entre hores, combinem refrescos aperitius i gelats, etc. Per això convé portar amb nosaltres algun protector i evitar que un mal d’estòmac ens esguerri les vacances.

Els propis de l’estiu
L’estiu és per a molts l’estació més feliç de l’any, no obstant presenta alguns perills als quals hauríem d’anticipar-nos.

 • Protectors solars. Una crema amb un factor alt de protecció és imprescindible abans de qualsevol exposició al sol. Tampoc no està de més incloure alguna loció calmant per si malgrat tot acabem patint una insolació. No us deixeu les ulleres de sol ni el protector labial.
 • Repel·lent d’insectes. No hi ha cap producte miraculós contra els mosquits, ni contra les abelles o les vespes però en qualsevol cas convé que prenguem alguna precaució, sobretot si estiuegem en llocs propicis. Recordeu que durant la nit el millor repel·lent és una bona mosquitera.
 • Medicaments contra les picades. Si malgrat els repel·lents acabeu plens de picades necessitareu estar preparats. Els corticoides són una bona solució per a la majoria de picadures perquè redueixen amb rapidesa la pico i la inflamació i, a més, calmen el dolor.
 • Sèrum oral. Les diarrees o les gastroenteritis estiuenques poden provocar-nos pèrdua d’aigua i sals minerals, per això és molt recomanable tenir a mà sals de rehidratació.
 • Benes elàstiques. Si aprofitem les vacances per passejar per la muntanya o per la platja podem ser víctimes de caigudes o torçades. Una bona bena elàstica compressora ens pot ser molt útil. 

I què portem a l’estranger?
Els viatges a l’estranger s’han de tractar a banda. Si anem a països exòtics podem trobar-nos amb problemes desconeguts, alguns d’ells greus. Per aquesta raó és obligatori informar-se prèviament sobre vacunes i altres precaucions. Si viatgeu a grans ciutats potser penseu que allà hi haurà de tot, i probablement sigui així però, i si no sabeu com demanar-ho a la farmàcia? Els medicaments canvien de nom i algunes marques no són presents arreu del món. Ben segur que trobareu una bona oferta de productes però potser no trobeu el medicament que us va tan bé contra el restrenyiment. Per això cal prendre precaucions extra quan marxem molt lluny de casa.

 • Medicaments contra el mareig. Si viatgeu en vaixell o fins i tot en cotxe, i si aneu amb nens, és probable que siguin necessaris en algun moment. És recomanable que visiteu el metge de capçalera perquè ell determini quin és el medicament més ajustat per a cada situació.
 • Laxants. El canvi d’alimentació i en general els hàbits durant les vacances causen en moltes persones problemes de restrenyiment. Conve preparar-se per al cas.
 • Preservatius. Potser la farmaciola no és el millor lloc on col·locar-los però està clar que en els nostres viatges pel món compleixen una funció eminentment sanitària.
 • Antifungicides. Imprescindibles, sobretot si teniu certa facilitat per contreure fongs.
 • Prevenció abans que res. Potser ho trobeu exagerat però tot dependent del lloc d’estiueig elements com desinfectants per a l’aigua o mosquiteres poder ser bàsics.
 • Xeringues i agulles esterilitzades. Podria passar que allà on anue no disposessin de material sanitari de confiança així és que no està de més incloure a la farmaciola alguns elements bàsics.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s