Viatges en cotxe amb nens? 5 consells

Arriben les vacances i en ple moment d’eufòria decideixes fer un viatge en cotxe amb tota la família. Després et vols fer enrere però ja és massa tard. L’única opció passa en aconseguir que el trajecte tan fluït com sigui possible, i fins i tot divertit. Us proposem cinc maneres d’aconseguir-ho.

 • No ho deixis per última hora.
  Els viatges amb família s’han de tenir ben planificats: les rutes més segures i rapides, les aturades per descansar o posar benzina… D’aquesta manera evitem perdre’ns, retencions excessives o quedar-nos sense combustible, situacions que empitjorarien la situació dins del vehicle. Si viatges amb GPS programa’l abans d’arrencar.
 • Matinar s’arriba abans als lloc.
  Les hores més primerenques són les millors per viatjar en cotxe a l’estiu: fa menys calor, hi ha menys trànsit i segur que els nens dormiran bona part de trajecte. Qualsevol esforç en aquest sentit es veurà recompensat. Si viatges amb nens, o amb persones grans, cal preveure més temps de descans per hidratar-se i anar al bany.
 • El necessari i indispensable per viatjar.
  Eviteu la imatge típica d’un vehicle ple a vessar de maletes i bosses. A bnada de ser perillós, és una situació incòmoda i estressant per als viatgers. Porteu tots els paquets al maleter o en un remoc homologat però eviteu les bosses entremig dels seients o als peus.
 • Una temperatura adequada.“Tinc fred”, “Tinc calor”, són segurament, juntament amb “Quant falta?”, dues de les frases que més s’escolten en un viatge familiar. La clau és mantenir una temperatura suau, entorn dels 24 graus. D’aquesta forma es podran evitar els canvis dràstics de temperatura i impedirem lesions, dolors i refredaments.
 • El cotxe, amb bones condicions. Abans d’arrencar cal revisar els frens, el nivell de desgast de les pastilles, els pneumàtics, comprovar el dibuix, si existeixen deformacions i la pressió. També s’haurà de comprovar els nivells d’oli, refrigerant o eixugaparabrises.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s