Cosmètics imprescindibles en el necesser de viatge

El necesser de viatge pot ser un aliat fonamental o un destorb innecessari, en funció del que incloguem en ell.

Per això és important tenir en compte diversos factors en el moment de confeccionar-lo, com la destinació, el tipus de viatge, el nombre de viatgers, l’edat i condició física d’aquests i, evidentment, els gustos personals. Us deixem unes recomanacions a tenir en compte per no oblidar res i no portar sobrepès.

Els cosmètics que s’inclouen en el necesser de viatge depenen de múltiples factors, començant per les necessitats personals de cadascun. Al kit bàsic format pel raspall de dents i el gel de bany s’afegeixen una infinitat de cosmètics que poden fer el viatge molt més agradable. Per no sobrecarregar la maleta amb productes inútils, és important tenir en compte tots aquests factors a l’hora d’escollir, pensar bé què es pot necessitar i no oblidar coses tan bàsiques com els repel·lents d’insectes o els protectors solars.

Evidentment, la destinació i la durada del viatge són dos aspectes fonamentals per elaborar el necesser cosmètic, però no els únics. És fonamental tenir en compte el tipus de viatge i les activitats que desenvoluparem: un creuer, una ruta en cotxe amb freqüents canvis d’hotel, l’estada en un càmping o un resort de luxe, la visita a museus, la realització d’excursions a peu o amb bicicleta pel camp… Tot això condicionarà la cosmètica escollida.

També cal tenir en compte el transport, ja que els viatges en avió condicionen el nombre i volum dels cosmètics. Però també si es realitza una ruta a peu no cal sobrecarregar en excés la motxilla. Finalment, és importantíssim tenir en compte els gustos i costums propis.

Sobre aquest aspecte incideixen especialment els dermatòlegs per garantir una cosa tan bàsica com la protecció solar. Està comprovat que un protector solar només s’utilitza i reaplica amb assiduïtat si l’usuari se sent a gust amb ell. Per tant, a banda de triar el més adequat a la destinació (platja, muntanya, ciutat, etc.) és bàsic triar el més agradable d’utilitzar. En qualsevol cas el fotoprotector és imprescindible.

I una concessió al glamour: un perfum en format viatge, un pintallavis vermell i una màscara de pestanyes negra no ocupen espai i són absolutament imprescindibles en moltíssimes ocasions.

Podeu evitar carregar amb…
Per no haver de carregar més que amb l’imprescindible i personal, és important recordar que els hotels solen oferir els cosmètics bàsics per mantenir la higiene diària. Així, en ells podem trobar gel de bany, xampú, condicionador, hidratant corporal, llima d’ungles, raspall de dents i dentifrici, maquineta d’afaitar i crema, etc. Encara que pot ser que tots els productes no estiguin disposats al bany, especialment ara que la crisi estreny, sovint només cal sol·licitar aquest tipus de cosmètics a la recepció de l’hotel perquè els facilitin.

Hi ha hotels de luxe que fins i tot van més lluny i ofereixen cosmètics de marques d’alta gamma, i altres que han apostat per crear una línia pròpia de qualitat com un servei més al client. Val la pena, abans de fer el necesser, assabentar-se de quina és l’oferta cosmètica de l’establiment escollit com allotjament i evitar carregar durant el viatge amb un excés de pes i volum innecessari.

Per la mateixa raó, és interessant assabentar-se dels kits de viatge i els productes en format mini que algunes marques preparen per aquestes dates, cosa que permet disposar en qualsevol destinació dels cosmètics que ens agraden i utilitzem habitualment. Sovint aquests cosmètics es regalen als clients habituals, raó per la qual no està de més preguntar a la perfumeria, la perruqueria i el centre d’estètica habitual.

Ull amb el necesser de l’avió!
Finalment, recordar que els viatges en avió presenten restriccions per al trasllat de líquids i cosmètics. Es pot incloure qualsevol cosmètic en qualsevol format sempre que s’introdueixi a la maleta i aquesta es facturi, és a dir, que viatgi a la bodega de l’avió. En cas de no facturar o voler portar a l’equipatge de mà, els cosmètics no han de superar els 100 mil·lilitres per envàs i, en total, no poden sumar més d’un litre, i cal disposar-los en una bossa de plàstic transparent amb autotancament de 20 × 20 centímetres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s