Blinden el Parc de l’Oreneta

La Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat ha aprovat una Modificació del Pla general metropolità que preveu blindar la qualificació com a espai verd de la finca del carrer de Montevideo, 33-53 i evitar que s’hi edifiqui. Aquest solar constitueix el límit natural entre el parc de l’Oreneta i el teixit urbà de Sarrià. Forma part intrínseca de la gran àrea verda que conforma el parc i compta amb 6.239 m2 que sempre han tingut un ús d’espai urbà.

Tot i la seva situació privilegiada l’espai no estava protegit. De fet ja va ser amenaçat durant el passat mandat, quan l’Ajuntament va aprovar una permuta amb Núñez i Navarro que hauria permès a la constructora edificar un total de 30 habitatges lliures a tocar de l’Oreneta. Llavors les queixes dels veïns i de l’oposició van aturar el projecte. L’objectiu de la modificació actual, en paraules de la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz és “preservar d’una vegada per totes que l’espai estigui qualificat de verd urbà” i resoldre una “anomalia urbanística. ”

El pla urbanístic aprovat inicialment preveu traslladar el sostre edificable de la finca a uns terrenys situats entre els carrers Major de Can Caralleu, Gaspar Cassadó i Esports, amb una superfície total de 3.538 m2.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s