Les xancletes són molt més perilloses del que sembla

Les xancletes han saltat de la platja i ara són completament habituals al carrer, a la feina o al transport públic. Són fresques, còmodes i ens permeten mostrar els peus però l’ús de continuat de xancletes ens pot causar fascitis plantar, esquerdes o altres problemes. Els repassem amb l’ajuda de Fisioserv, la primera clínica de fisioteràpia a domicili.

  • Abusar de les xancletes o de sabates planes pot ocasionar fascitis plantar. Es tracta d’una inflamació i degeneració de tota la fascia formada per teixit connectiu que va des del taló fins als dits. Aquestes estructures de les plantes dels peus desenvolupen una important funció biomecànica, ja que ajuden la musculatura a mantenir l’arc plantar, absorbir i transmetre l’energia durant el moviment a la resta de la musculatura del membre inferior. Aquest problema es pot corregir amb una combinació de massatge esportiu i exercicis diaris.
  • Quan fem servir xancletes el suport al pont del peu és limitat i això és causa de dolor d’esquena, malucs o genolls. La solució passa per combinar aquest tipus de calçat amb altres.
  • A banda de lafasciïtis també es poden produir lesions més greu, com per exemple esquinços de turmell, causats per la nul·la subjecció.
  • Una altra conseqüència és la presència, molt habitual, d’abrasions als peus i els dits: rascades, butllofes… A més, són ferides obertes susceptibles d’infeccions i gèrmens.
  • Amb xancletes els peus estan exposats al sol un gran nombre d’hores, la qual cosa fa que es puguin cremar amb molta facilitat.
  • Galindons. Caminant amb aquest tipus de sabates no trepitgem bé, algunes zones queden sobrecarregades i poden aparèixer galindons.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s