Barcelona fa vacances, però els obrers no

Com és habitual l’Ajuntament aprofita el mes d’agost per posar a punt la ciutat i fer les obres que causen més molèsties. Enguany es dobla la quantitat d’actuacions respecte a l’any passat, cosa que ens recorda que hi ha eleccions municipals a prop.

Enguany s’han programat un total de 92 obres a l’estiu. La loteria ha caigut prou repartida i als deu districtes hi haurà intervencions més o menys importants. Les grans obres es concentraran a l’entorn de l’avinguda Meridiana, la plaça de les Glòries i el carrer Mallorca on s’hi executaran els pous d’ADIF per les sortides d’emergència de l’AVE. Aquesta concentració en aquest punt previsiblement provocarà afectacions viàries per l’accés nord de la ciutat.

El catàleg d’obres preveu la finalització i l’inici de noves urbanitzacions que milloren la qualitat i la mobilitat als barris; la millora de la seguretat viària amb pavimentacions de carrers; l’increment de la seguretat dels túnels ferroviaris; l’augment de l’accessibilitat; la millora de la mobilitat de la ciutat amb la implantació de nous carrils bici; el manteniment de la qualitat dels serveis urbans; i, finalment, la millora de la salubritat i el medi ambient, a partir de la reparació de col·lectors i xarxes de clavegueram.

Les grans obres de ciutat es concentraran a l’àmbit de avinguda Meridiana, plaça de les Glòries i el carrer Mallorca, on s’executaran les sortides d’emergència del túnel de l’AVE.

52 actuacions als barris
Entre les intervencions més destacades als barris ressalta la transformació de l’avinguda Meridiana, en els trams d’Independència-Aragó i d’Aragó-Mallorca, i duraran fins al març del 2019. Aquest estiu també s’iniciaran les obres de millora de les voreres de Via.

Respecte a obres que ja estan en marxa, s’aprofitaran els mesos d’estiu per a dur a terme les fases de major afectació viària dels treballs d’urbanització de l’avinguda Príncep d’Astúries i del carrer Gran de Sant Andreu, així com del parc de les Glòries (Canòpia Urbana). De la resta d’actuacions d’urbanització destaquen la finalització del carrer Camèlies o de Ribes-Alí Bei-Sicília i l’inici i acabament de l’ampliació de la vorera Llobregat del carrer Anglí.

També es posaran en marxa altres intervencions relacionades amb la mobilitat, l’accessibilitat i el medi ambient com són actuacions de millora a les cruïlles de la Superilla de Sant Antoni, les escales mecàniques de Canadencs a Horta-Guinardó o l’ascensor per accedir al Barri del Polvorí, a Sants-Montjuic, a més de noves àrees d’esbarjo de gossos a Can Dragó, Alfons Comín i Virrei Amat.

A banda, l’Ajuntament de Barcelona treballa farà una posada a punt a les infraestructures de la ciutat: les ferroviàries, les viàries i les de serveis, en coordinació amb altres administracions.

La xifra d’obres pràcticament dobla la de l’any passat, quan se’n van fer 49, i es converteix en la més alta dels darrers anys. A nivell de pavimentacions se’n faran 14, actuant sobre 37.630m2. Durant el període estival també tindran lloc dos talls de servei ferroviari a la ciutat. La inversió municipal prevista és de 26,9 M€.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s