Can Ferrer, nou espai verd a Sant Gervasi

Sant Gervasi ha recuperat un espai reclamat des de fa molts anys: els jardins de Can Ferrer, ubicats al el jardí de la finca coneguda amb el mateix nom, al carrer Alfons XII, 42-48. El projecte ha permès obrir un nou pulmó a Sant Gervasi i ha costat 475.000 euros.

Can Ferrer és una finca de titularitat municipal qualificada urbanísticament com a jardí, amb una superfície de 2.550 metres quadrats. Inclou un edifici de planta baixa més dos pisos que resta tancat com a conseqüència de la mala conservació. L’Ajuntament ha encarregat un estudi per veure si es pot rehabilitar però encara desconeixem els resultats.

L’actuació ha previst la revisió i millora de les espècies vegetals, plantant-ne un important nombre de noves plantes autòctones com garrofers, alzines, magraners, oliveres i xiprers. També s’han col·locat diferents arbustos de llorer, murtra, llentiscle, marfull i arboç.

La finca de Can Ferrer és un exemple dels processos d’urbanització duts a terme a l’antic municipi de Sant Gervasi de Cassoles (annexionat a Barcelona l’any 1897) a partir de mitjans del segle XIX. Es tracta d’una finca agrícola de 1843, amb una casa de camp, amb jardí i un hort. Aquest mas, com molts altres de la zona, es va transformar en una finca urbana a les acaballes del segle XIX, i posteriorment en segona residència o finca d’estiueig. Després, a principis del segle XX, la casa es va tornar a convertir en primera residència, en aquest cas de la família Ferrer, que li va donar el nom en els anys del seu màxim esplendor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s