Grafiters cada cop més violents

El que va començar sent una anècdota amenaça amb convertir-se en un problema seriós de vandalisme. Els treballadors del metro de Barcelona denuncien cada cop més agressions de grafiters violents contra ells i també contra els passatgers. Ara ja no actuen només a les cotxeres, sinó en qualsevol estació, i reclamen que s’endureixi la llei per castigar les seves accions. Fa uns dies, un jove va fer aturar un vagó i va buidar un extintor a l’andana, plena, perquè no l’enxampessin.

La situació ha arribat al punt que Direcció de Transports Metropolitans de Barcelona està pressionant la judicatura perquè el problema del grafiti ferroviari es tracti com a un delicte de danys i pugui ser tramitat per la via penal. L’última modificació del Codi Penal ha provocat una situació de vulnerabilitat, en donar peu a tractar les actuacions dels vàndals grafiters com una simple falta administrativa.

En algunes estacions les agressions ja són habituals, com a la de Santa Eulàlia, de la línia 1, en la qual els vàndals aprofiten una porta trencada per accedir als tallers on els treballadors de manteniment reparen i netegen els vagons. Aitor García, president del comitè d’empresa de TMB, ho explicava fa pocs dies a TV3: “Si no fos fàcil, també entrarien, però facilita que vinguin amb pedres, pals, eines, que s’ho preparin i s’ho organitzin.”En aquesta estació, els treballadors pateixen atacs habitualment, i els grafiters els han arribat a tancar amb clau a dins d’una habitació mentre pintaven.

Un altre punt conflictiu és l’estació de Can Boixeres, on també es renten els vagons. Aquí, la setmana passada els treballadors van denunciar que els grafiters portaven una pistola elèctrica, segons ha comentat Jordi Díez, també del comitè d’empresa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s