A la cua d’Europa en subvencions a la música

Segons un estudi de la Plataforma per la Llengua Catalunya és a la cua de territoris com Eslovènia, Finlàndia, Irlanda, Lituània, País Basc o el Quebec pel que fa a polítiques de promoció de la música en la llengua pròpia. Artistes o propostes musicals es veuen exclosos de la possibilitat d’obtenir ajuts fins a l’extrem que, un grup musical que canti en anglès afincat a Barcelona té més possibilitats de rebre ajuts que no pas un grup que canti en català.

Per tot això, s’ha engegat la campanya de sensibilització Les xifres canten amb l’objectiu de persuadir el nou Govern perquè les administracions públiques promoguin la música en llengua pròpia seguint els estàndards d’altres comunitats lingüístiques comparables a la catalana. La campanya compta amb el suport d’artistes com la Companyia Elèctrica Dharma, Joan Isaac, Gossos, Brams, Feliu Ventura, Joan Garriga (La Troba Kung-Fú), el festival Barnasants i les discogràfiques Picap i U98 Music.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s