1 de cada tres barcelonins fa esport

La pràctica esportiva en dones creix 18 punts els últims quatre anys i una part important de les persones que fan esport ho fan per cuidar la salut.

Des de 2013 ha augmentat progressivament el nombre de barcelonins que practiquen esport a la ciutat. Especialment les dones. Els joves fins a 24 anys són els més actius. La resta, dues terceres parts, no practica cap esport per manca de temps. Són dades d’un estudi, elaborat pel Departament d’Estudis d’Opinió de l’Oficina Municipal de Dades a petició de l’Institut Barcelona Esports.

El 71,6% dels barcelonins fan esport habitualment, entre un i cinc cops per setmana, davant del 55,6% que ho feien l’any 2013. En aquesta pujada general de 16 punts, els qui continuen fent més esport són les persones menors de 35 anys i, especialment, els menors de 24 anys (en aquesta franja, un 83,5% de les persones enquestades assegura que fa algun tipus d’esport). Un dels canvis més rellevants respecte a les dades obtingudes l’any 2013 és l’increment de dones que fan esport a Barcelona. L’any 2017, set de cada deu dones (69,2%) ha assegurat que dedica temps a les activitats esportives. En l’última enquesta de 2013 eren el 50,7%.

L’esport, font de salut
El motiu clau pel qual el 93,9% de les persones de Barcelona fan esport, és per la millora de salut i el manteniment de la forma física. L’esport es considera una forma de relaxar- se, de connectar amb la natura i de relacionar- se amb les persones.

Quant als esports preferits: el 30% surt a caminar, el 20% practica natació, el 16% corre al carrer i un 15% treballa amb aparells cardiovasculars. En el llistat d’activitats també apareix amb força freqüència l’excursionisme, els aparells de musculació, ioga, futbol, ciclisme, activitats aeròbiques o spinning. De les 12 activitats més practicades l’any 2017, només el futbol i la gimnàstica de manteniment perden practicants respecte fa quatre anys.

Si ens fixem en els districtes de la ciutat, s’igualen els valors de pràctica esportiva als deu districtes i es redueixen les diferències entre tots. Només dos districtes, Horta-Guinardó i les Corts, es queden per sota de la mitjana de la ciutat.

La franja horària punta dels esportistes és al matí de 9 a les 12 hores i a la tarda entre les 16 i les 20 hores.

De les persones que han participat a l’enquesta, gairebé una quarta part estan associades a una entitat o club esportiu, per diferents motius: Per obligar-se a mantenir la regularitat de fer esport, per les bones instal·lacions que s’ofereixen, per la professionalitat i bona organització de les entitats.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s