Per què alguns espais ens fan sentir malament?

Com és que a la muntanya o al camp ens sentim tan bé i en canvi a casa ens trobem malament? Potser la raó és purament física i no psicològica. Els camps electromagnètics, el WIFI, els electrodomèstics o la instal·lació elèctrica emeten vibracions que interactuen amb nosaltres i ens afecten.

No tots els llocs són iguals; en alguns hi estem bé i en altres no. En alguns hi podríem estar tot el dia i en altres tenim ganes de marxar. Segons quins espais ens carreguen les piles -com el mar o la muntanya- i en canvi altres ens deixen cansats.

Per què? Doncs perquè l’entorn ens afecta i el nostre cos es va ajustant o intenta ajustar-se constantment a tot el què li arriba. Quan tenim calor, suem, quan tenim por, tremolem, si detectem perill, el cos es posa en tensió, quan hi ha molt soroll, ens estressem, quan estem al mig de la natura, ens relaxem.

És fàcil sentir-nos bé quan estem a la muntanya, al camp o al mar. El silenci, la vegetació, la sorra, l’aigua, la qualitat de l’aire, les olors, la calma, l’absència d’aparells elèctrics, la bellesa de l’entorn i moltes altres coses que fan que hi hagi equilibri, harmonia i absència d’estrès. Això no és tan fàcil d’aconseguir al mig de la ciutat, en el nostre lloc de treball, o fins i tot a casa nostra.

Vibracions invisibles
Així com el soroll d’una màquina de fer forats o d’una música alta que no ens agrada ens molesta i ens acaba estressant, hi ha altres vibracions, que tot i no sentir-se amb l’oïda o no poder veure-les, olorar o tocar, hi són. Posaré alguns exemples. Els camps electromagnètics produïts per antenes de telefonia mòbil o per línies d’alta tensió, el WIFI, els electrodomèstics o simplement la instal·lació elèctrica que tenim, emeten una vibració -“un soroll”- que està interactuant amb les nostres cèl·lules.

L’aigua subterrània o els camps magnètics terrestres també emeten unes ones, vibració, freqüències, o energia que actua sobre el nostre cos, i que pot crear un estrès al nostre sistema. Fa temps, la gent del camp decidia on construir la seva casa després de deixar les ovelles o el gos una bona estona al terreny. Els animals, que segueixen estant en contacte amb la natura i no posen el filtre de la raó, saben detectar l’energia terrestre, i això fa que es moguin o seguin en determinats llocs i en altres no.

Colors i formes 
Els colors formen part de l’espectre electromagnètic. Cada color té una vibració diferent, i per això tenen un efecte diferent amb nosaltres. Una paret vermella no ens provoca el mateix que una blava.

Les formes, el contingut de les imatges o els missatges que ens envolten, els materials, l’ordre, la qualitat de l’aire i fins i tot l’energia de les persones, també sumen en aquest mar d’ones o vibracions en el que vivim. Perquè al final, estem constantment interactuant amb tot l’entorn, potenciant el nostre benestar, o minvant-lo.

És molt important, doncs, tenir cura del nostre espai i fer el possible perquè sigui saludable, harmònic i bonic. Això és bàsicament el què necessitem per sentir-nos-hi bé.

GLÒRIA VILALTA I GRAU
Enginyera Industrial
Consultora en energia i salut

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s