La demanda de places de P3 a l’escola pública supera la concertada

L’opció de l’escola pública ha estat triada pel 50,5% de les famílies, mentre que el 49,5% ha optat per la concertada. De les 12.760 sol·licituds, 6.442 han estat per a centres públics i 6.318 per a concertats.

Ampliació de l’oferta
Davant d’aquest canvi de tendència, s’ha optat per fer una ampliació extraordinària a fi que més alumnes puguin obtenir una plaça pública de més proximitat. S’ha ampliat l’oferta amb 107 places als districtes de l’Eixample, Gràcia i Horta-Guinardó. En concret:

  • 25 places a l’Escola Ferran Sunyer
  • 25 places a l’Escola Pare Poveda
  • 25 places a l’Escola Font d’en Fargues

També s’ha ampliat la ràtio a 26 alumnes per grup a la Dreta de l’Eixample, a la Vila de Gràcia, al Camp d’en Grassot i a Gràcia Nova i la Font d’en Fargues.

L’assignació d’aquestes 107 places es farà tenint en compte els barems generals, i s’hi accedirà per ordre de la llista d’espera. El Consorci d’Educació contactarà amb totes les famílies de la llista, que hauran de confirmar la plaça. Les famílies a les quals s’hagi assignat una plaça d’ofici i no hi estiguin d’acord podran presentar durant els dies 13, 14 i 15 de juny una reclamació i, en funció de les noves places, se’ls podran assignar les vacants disponibles.Tota la informació respecte a reclamacions es pot trobar a edubcn.cat.

Sol·licitud segons el barem
El 83% de les famílies han apostat pels centres educatius més propers al seu lloc de residència, i es confirma així la tendència a l’alça del criteri de proximitat a l’hora d’escollir escola.

Un altre dels criteris que cal tenir en compte és el de les malalties digestives cròniques. Després de la política engegada el curs passat de “tolerància zero” contra el frau de documents presentats per les famílies, s’han reduït el nombre de sol·licituds que incloïen aquest barem complementari.

Educació secundària
Enguany també s’ha incrementat l’oferta d’instituts públics amb la creació de l’Institut 22@ al districte de Sant Martí, i amb grups addicionals als instituts Pau Claris, Fort Pius, L’Alzina, Martí Pous, Infanta Isabel d’Aragó, Juan Manuel Zafra i Front Marítim.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s